İngiltere Venezuela'nın altınlarına el koydu!

Darbe girişimine uğrayan Venezuela'nın altınları ile ilgili son iddia!

26 Ocak 2019 Cumartesi 11:21
İngiltere Venezuela'nın altınlarına el koydu!

İngiltere Merkez Bankası’nın, Venezuela Merkez  Bankasının 1,2 milyar dolar değerindeki altın transferi talebini reddettiği ileri  sürüldü.

Bloomberg'de yer alan habere göre, Venezuela Merkez Bankası’nın,  İngiltere Merkez Bankasındaki 8 milyar dolarlık altın rezervinden, 1,2 milyar  dolarlık kısmını transfer talebi reddedildi.

Haberde, transfere, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın, İngiliz meslektaşlarına uyguladıkları baskı nedeniyle izin verilmediği iddia edildi.

Venezuela, aylardır İngiltere Merkez Bankası’ndaki rezervlerine  ulaşmaya çalışıyor. Venezuela Merkez Bankası Başkanı Calixto Ortega, aralık  ayında transfer anlaşması yapmak için İngiltere'ye gitmiş ancak sonuç alamamıştı.

Hatırlanacağı üzere bu hafta içinde habercim19'un özel haberinde Venezuela'daki darbe girişiminin Çorum'da altınlarını işletmeyi düşünen ülke ile Çorum yatırım işbirliğini olumsuz etkileyeceği üzerinde durulmuştu.

Son Güncelleme: 26.01.2019 11:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem 2019-01-26 12:12:46

Napak, Biz de mi el koyak diyosun sayın editör. Bence de uygun. O parayla Havalimanı yapar, adını da Maduro havalimanı koyarız.

Avatar
Öz Çorumlu 2019-01-26 23:50:17

Fırsat kolluyormuş demek ki hırsız köpekler. Dünyada nerde bir pislik varsa altından ingiliz domuzları çıkar zaten. Amerika da ingiliz köpeğidir.