Artılar... Eksiler

Spor alanındaki gelişmeler bir 'artılar, eksiler' yazısını daha gerekli kıldı

04 Temmuz 2020 Cumartesi 17:02
Artılar... Eksiler

MUSTAFA DEMİRER

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Çorum merkez ve ilçelerine yapacağı spor ve gençlik hizmetleri yatırımlarının toplam tutarı 69 milyon lira olarak açıklandı.

DEVİR SONRASI YENİ ŞEHİR STADI’NDA İLK BULUŞMA

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Başkan Yardımcısı Ercan Daşdan ve Gençlik Spor İl Müdürü Haşim Eğer ile birlikte yeni şehir stadı içinde kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi.

FOTOĞRAFA AÇIKLIK GETİRDİ

Belediye Başkanı Aşgın, Milletvekilleri Ceylan ve Oğuzhan Kaya ile İl Başkanı Ahlatcı’nın Ankara’da bulunması nedeniyle toplantıya katılamadıklarını hatırlatarak fotoğrafa açıklık getirdi. Aşgın konuşmasında, Çorum için önemli bir sorun olarak görülen şehir stadı ve spor salonunun bakanlığa devri ile diğer spor yatırımlarının maliyetleri ve yapılacakları alanlar hakkında bilgiler verdi. Aşgın bir soru üzerine, yeni şehir stadının açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da davet edeceklerini duyurdu. Stadın açılış maçına gelecek takımla Milletvekili Ceylan’ın ilgilendiğini kaydetti.

KAVUNCU BUHRANLI SÜRECİ HATIRLATTI

Parti yöneticileri ile Gençlik ve Spor İl Müdürü spor yatırımlarının kente kazandırılmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken, AK Parti Çorum Milletvekili Kavuncu, yeni şehir stadı, spor salonu inşaatı, eski stadın değerlendirilmesi, yeni spor yatırımları ile ilgili yakın geçmişte yaşanan buhranlı süreci hatırlattı. Ardından partisinin 18 yıllık iktidarı döneminde Çorum merkez ve ilçelerine en kapsamlı spor yatırımlarının kazandırıldığının altını çizdi.

HAFIZALARI CANLANDIRAN SÖZLER

Milletvekili Kavuncu’nun konuşmasından yola çıkarsak, şöyle biraz geriye gitmek iyi olur. Çok değil 1.5 yıl önce ekonomik dalgalanmanın da derinleştiği dönemde, Çorum Belediyesi’nin yeni yönetimi şehir stadı,  spor salonu inşaatı, bakanlıkla yapılan protokol gereği eski stadın devrinden doğacak yeni spor tesislerin yapılması gibi çok maliyetli ve problemli işleri kucağında buldu.

BİR HAKKI TESLİM

Pandemi sürecinin de etkilediği zaman kaybına rağmen, Çorum Belediyesi yönetiminin milletvekilleri, teşkilat yöneticilerini de yanlarına alarak makûl karşılanabilecek bir zaman aralığında Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’nda süreci sıkı bir şekilde takip ettiği anlaşılıyor. Son gelişmeler en azından belediye yönetiminin hakkının teslim edilmesi ve hanesine yıldızlı bir artı olarak değerlendirilebilir. Spor Bakanlığı eksiklerini tamamlayıp şehir stadını devraldı, spor salonu inşaatını bitirecek. Üstüne üslük mevcut şehir stadının devrinden doğan diğer tesis yatırımlarını da yapacak.

ÇEVRE BAKANLIĞI NE YAPACAK?

Diğer taraftan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı belediyeden mevcut stadyum alanına eş değerde bir arsa alacak, karşılığında Belediye Başkanı Aşgın’ın maliyetli projelerinden kongre kültür merkezi, millet kıraathanesi, yürüyüş ve bisiklet yolları ile tenis kortları gibi alanların da bulunduğu millet bahçesi yatırımını gerçekleştirecek.

KÜLCÜ’NÜN HATASININ BEDELİNİ ÇORUM ÖDEDİ

O zaman da yazdım, bugün de tekrarlıyorum; önceki dönem Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün tüm uyarılara rağmen yaptığı hatalı yatırımının bedelini şehir olarak hep birlikte ödedik. Çorum’a miras(!) bıraktığı ağır enkazın neredeyse sıfır maliyetle çözüme kavuşturulmuş olması sevindirici bir gelişme.

Başlangıç için engelin ilk adımı aşılsa da, tüm taahhütlerin Ankara nezdinde sıkı takibi gerekiyor.

BOZULMUŞ MALİ YAPI KISMEN DÜZELDİ

Bir tespitin daha yeri geldi: Bir yıllık başkanlık yapan Zeki Gül döneminde bozulan belediyenin mali yapısının Başkan Aşgın döneminde kısmen düzeldiği gözleniyor. Ülkenin genelini etkileyen ekonomik dalgalanmalar ve pandemi sürecini bu değerlendirmenin dışında tutmak gerekiyor.

ELEŞTİRİLER VE BEKLENTİLER

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın için geçen 16 aylık görev süresinde artık tanıma, tanışma faslı bitti.

Yerelde yama, alt yapı, asfalt, yol yıkama vs. gibi rutin belediyecilik hizmetlerine takılıp kalması bugün haliyle eleştiriliyor. Onların da dört başı mamur yapıldığı söylenemez. Halkla ilişkilerde mütevazılığı, erişilebilirliği olumlu karşılansa da, STK başkanı alışkanlığının devam ettiği görüşü hakim. Birim müdürlüklerinin kendi kabuğuna çekildiği iddiası var. Başkan’la birlikte görev alanların sorunları çözmek yerine başkanlık makamına havale etmeyi tercih ettiklerine şahit oluyoruz. Bu durum haliyle pek çok problemi biriktiriyor. Bu da ana muhalefetin taş binayı devralma umutlarını büyütüyor.

ÇORUM NE BEKLİYOR?

Peki Çorum Başkan Aşgın’dan ne bekliyor? İzlenimlerime göre; öncelikle daha güçlü bir yöneticilik sergilenmesi isteniyor. Yani Çorum büyük projelerle gündeme gelmeli. Kentin önemli sorunlarının çözümünde Ankara’dan neler kazandırılabileceğine kafa yorulmalı. Akademisyen geçmişinde yerel yönetim dersleri veren Aşgın da teoride mutlaka bunları biliyordur. Ama işler sahada teorideki gibi yürümeyebiliyor. Öte yandan sokaktaki vatandaşı etkileyen ve ilgilendiren tek şey ise teorinin pratiğe dökülmüş hali. Lafın kısası, az laf, çok iş var yapılacak.


 

Son Güncelleme: 07.07.2020 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2020-07-04 20:28:04

esnafın kaldırım işgallerine karşı başlattığı seferberlik üzerinden 13 ay geçti hala birşey yok.. yol çizgileri silindi trafik güvenliğini tehlikeye atıyor diyeli 12 ay geçti hala birşey yok.. devamlılık yok.. aşağı sanayi esnafına verdiği son tarih üzerinden 6 ay geçti hala birşey yok.. bunlar daha basit şeyler... başkandan çok birşey beklemeyin derim...

Misafir Avatar
recp 2020-07-05 10:04:53 @Tolga

aynen. hepsi kuru laf.. icraat için güç lazım. güç için otorite... çalışan personel. personeli suçlamıyorum, çalıştıramayan dirayetli olmayan yönetimde sorun!

Beğenmedim! (1)
Avatar
Ahmet 2020-07-04 19:09:39

Belediyeden bir konuyu halletmesini istediğimiz de ya başkana yada Başka resmî kurumlara havale ediliyor . Bu belediye yeni mi kuruldu , hiç mi bilen yok .

Avatar
Sait 2020-07-04 19:07:24

hala külcü nün yatırımları konuşuluyor. Adamın yaptıklarının açılışları yapılıyor . KÜLCÜ Belediye binası ve stadı % 80-90 seviyesinde bitirmişti .

Avatar
Recep 2020-07-04 17:29:58

Başkan yardımcıları iş bilmiyo. Bilmediklerinide bilmediklerinden öğrenemiyor. Müdürler zaten kim takar başkanı modunda. İş yapan personel yok. İş bilenler küskün. Çalışmak isteyenleri başkan yardımcıları engeliyo. alper ve turhan başkanlara yetki vermiyo. Zübeyir bey idarecilik yapamıyo. Öteki ikisi zaten belediye nedir bilmiyo. Böyle olunca da iş yapılmıyo. Tavsiyem remzi bey beltaş genel müdürü olsun, ismail bey hiçbişey olmasın, turhan bey sosyal, alper bey teknik başkan yardımcısı olsun. Tecrübeli bi başkan yardımcısı ve müdür olabilecek bi mali işler müdürü olsun. Genç müdürler biraz tecrübe kazansın. Herşey düzelir. Böyle devam ederse faysbok paylaşımı ile seçim kazanılmaz.

Avatar
Veli 2020-07-04 20:49:59

Külcü stadın yerini zaten değerlendirekti . Belediye kasasına yapılanların fazlası girecekti . KÜLCÜ birçok işin açılışını yapmayı bile tercih etmezdi

Avatar
Refah 2020-07-04 19:31:29

Reklam kokan konuşmalardan uzak durulmalı biraz ciddi ve gerçekçi konuşmalar ve kendini vatandaşın yerine koyup öyle düşünüp öyle çalışması gerekir şehirde başlamış hala bitmemiş ve bitmiş kaç sahne olmuş boş bekletilip yetersiz olan bi kütüphane yapmıyorlar ne yazık ki burası meydan Gençler orayı yanlış uygun olmayan görüntüler de kullanıyorlar birde Akp binası geldi siz nasıl görmüyorsunuz bınuda hiç anlamış değilm çok kusa özetlemişssinz lütfen az laf çok iş yapmak var çooook....

Avatar
Asdf 2020-07-04 18:00:42

Belediye hizmet binasında aylardır çalışma yapılmıyor. Böyle bir yatırımın yarım bırakılması üzücü.Acaba çalışmalar ne zaöan başlayacak?

Avatar
Ali 2020-07-09 16:03:01

Koskoca bakan pota yapacağız dedi. Bizimkiler de müjde müjde diye reklam yaptı. Yuh olsun bu milletle alay eden

banner165