Niye hep sonradan aklımıza geliyor?

Cumhurbaşkanı Yozgat'ta 'askeri birlik' dedi, Çorum siyasetçileri harekete geçti.

04 Mart 2019 Pazartesi 21:46
Niye hep sonradan aklımıza geliyor?

MUSTAFA DEMİRER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yozgat mitinginde kente yeni askerlik birlik kurulacağını açıklamasının Çorum’a da yansımaları olacağını ifade etmiştik. Öyle de oldu. İktidarın yerel temsilcileri, önümüzdeki günlerde ilimize askeri birlik kazandırılması için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile heyet halinde görüşüleceği bilgisini verdi.

KULİS GİRİŞİMİ DUYURMUŞTUK

Habercim19’da ‘Askeri Birlik Girişimi’ başlıklı kulis haberde ise Yozgat’a askeri birlik kurulacağının müjdelenmesi üzerine Milli Savunma Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Muhsin Dere ile irtibata geçilerek benzer bir birliğin Çorum’a kurulmasının istendiğini, hemşehrimizin de konuyu Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a aktardığını dile getirmiş, Bakan Akar’ın programının müsait olması halinde Çorum’dan bir heyetle görüşeceğini vurgulamıştık.

Öte yandan bu konuda çok da umutsuz değiliz. Çünkü  hacmi çok büyük olmasa da Çorum’a bir birlik kurulabileceği konuşuluyor.

HAYRETLE İZLİYORUZ

Olup biten gelişmeleri hayretle izlerken, mevzuya dair birkaç söz söylemek üzerimize vazife oldu. Çorum’un askeri birlik (acemi birliği) talebi AK Parti iktidarının çok öncesine uzanıyor. Geçmiş hükümetlerin temsilcilerinden bilhassa esnaf ve esnaf temsilcisi sivil toplum kuruluşları Çorum’a acemi birliği kurulması için birçok kez girişimde bulunmuş, iktidar ve muhalefetteki muhataplara dosyalar sunulmuş, ancak somut bir netice alınamamıştı. AK Parti iktidara gelince eskisi kadar olmasa da benzer talepler oluyordu. Lâkin Yozgat’a yeni askeri birlik kurulacağının açıklanması Çorum’da daha fazla çarpan etkisi yaptı diyebiliriz. Kamuoyundan yükselen güçlü ses üzerine iktidar temsilcileri harekete geçti.

MUHSİN DERE UZUN SÜREDİR O GÖREVDE

Bilindiği üzere Milli Savunma Bakanlığı’nda daha önce müsteşar yardımcılığı görevinde bulunan, sistem değişikliği sonrası bakan yardımcısı olan hemşehrimiz Muhsin Dere, yeni gelmedi, uzun süredir de bu görevi yürütüyor. Kendisi Ankara bürokrasisinde hizmet veren Çorum’un değerlerinden birisi.

BUGÜNE KADAR NEREDEYDİNİZ?

Peki o zaman bizim siyasetin yerel aktörleri bugüne kadar neredeydi? Hemşehrimizle irtibata geçip kente askeri birlik kurulması talebini iletemezler miydi? Yozgat’a kurulacağı açıklanınca mı Çorum’a yoğunlaşmak akıllara geliyor? Milletvekili adaylığına, il başkanlığına, belediye başkanlığına, meclis üyeliği aday listelerine velhasıl kendi konumlarını korumaya (istisnalar hariç) verilen o yoğun enerji keşke memlekete hizmet üretmede kullanılsa…

Son Güncelleme: 04.03.2019 21:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Suat 2019-03-04 22:25:36

Bizde vekillerin işi , diğer vekilin gözünü oymak. Seçmende koyun. Elimizdeki malzeme bunlar

Avatar
Mehmet Ses 2019-03-04 22:47:26

Ben Çorum vekilleri kadar başarısız bir vekil Grubu görmedim, Çorum’un ilçesi büyüklüğündeki iller kaptı Hizmetleri, Çorum baktı, Çorum’un vekili olmasa daha iyi

Avatar
Çorumlu Ahmet 2019-03-05 01:00:28

Çorumlu Havaalanı mı istiyorsun?: ruz-i mahşerde uçarsınız artık.
Çorumlu Yatırım mı istiyorsun?: verdiğiniz oylar beraat belgeniz olacak. cennet kapıları ardına kadar açılacak. bundan ağla yatırım mı olur?

Misafir Avatar
Acımam19 2019-03-05 09:25:23 @Çorumlu Ahmet

Acımam abi acımam çorumluya acımam kendi elimizle yapıyoruz ne yapıyorsak.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çorumlu 2019-03-05 16:24:53

Bıktık sizden bıktık, Recep Tayyip Erdoğan'a kim sizin isimlerinizi söylüyor kim vekil olarak öneriyor sizi anlamıyorum. Konuşmasını bilmezsiniz, akıl yürütemezsiniz,icracı değilsiniz, hızlıca düşünüp çözüm bulamazsınız.Siz ne işe yararsınız adam kayırmaktan , torpil yapmaktan başka. Adamın kasedi çıktı gittiniz basın toplantısında yanında poz verdiniz Ak parti vekilleri. 33 yaşındayım, Hayatımda ilk defa Ak parti dışında bir partiye oy vereceğim o da yerel seçime nasipmiş, genel seçimlerde bundan sonra zaten oyum belli.

Avatar
Çorumlu 2019-03-04 22:50:30

Korkmadan eleştirmek lazım bu aciz vekilleri, birkaç hizmeti belediye yaptı, Ankara ne yaptı Çorum’a, bir hızlı tren hikayesi 15 yıldır, havaalanı gitti Yozgat’a, vekillerin Çorum’da yatacak yeri yok aslında

Avatar
Yiğit Musab 2019-03-04 22:24:56

Çorum'un en büyük eksiği ortak akılla hareket edememektir. Üst makamlar da görev yapan bir çok hemşerimiz var, ne biz onlara gidiyoruz ne de onlar bize geliyor. Çorum gücünü kullanamıyor maalesef.hep bir sıfır geriden mi gideceğiz

Avatar
Günlük vaatler 2019-03-05 08:50:13

Yahu,dün Volkswagen fabrikası için seferberlik yaptınız,otomobil fabrikası bitti,şimdi döndük,askeri birlik getiriyoruz.Günlük vaat trafiği yaşıyoruz.

Avatar
Çorumlu 2019-03-05 00:39:15

Bizim Çorumlu siyasetçilerin tek hesabı var o da kimin altını kazsam , kimin ayağını kaydırsam da bi donem daha millet vekili olsam hesabıdır
Çorumun gelişmesi filan seçim dönemi ninni yerine halkı avutmak için sarfedilen sözden başka şey değil