Emek hırsızlığı yapılıyor

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, lisans tamamlama çalışmalarında emek hırsızlığı yapıldığını, tamamen Sağlık Sen’in çaba ve çalışmalarıyla varılan noktanın, başka sendikalar tarafından sahiplenilmeye çalışıldığını söyledi.

14 Temmuz 2013 Pazar 18:20
Emek hırsızlığı yapılıyor

Saatçi. yaptığı yazılı basın açıklamasında, ”Hizmet üretemeyen, ancak başkalarının ürettiğinden kendine pay çıkarmak isteyenler, şimdi de ümitlerini lisans tamamlama konusuna bağladı. Sözde sendika Sağlık-Sen’in uzun süren çalışmalar ve ziyaretlerle sonuç aşamasına getirdiği lisans tamamlama çalışmasını kendi başarısı gibi göstererek internet sitesine taşıdı.” dedi.

Devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Saatçi, çalışmaların hünez neticelenmediği için konunun detaylarını kamuoyuyla paylaşmadıkları lisans tamamlama çalışmasının tamamen Sağlık-Sen’in başarısı olduğunu, üniversiteler, Sağlık Bakanlığı ve YÖK nezdindeki girişimleriyle Atatürk Üniversitesi ve 19 Mayıs Üniversitesi bakanlıkla bir çalışma yaptığını, üniversitelerin de programlarını hazırlamaya başladığını aktardı.

Açıklamasının sonunda tilki ve aslan arasında geçen bir hikayeyi de kıssadan hisse notuyla dile getiren Saatçi, sözlerine şöyle devam  etti: “Üniversitelerin lisans tamamlamaya yönelik hazırlayacakları program YÖK’ün onayına sunulacak, kabul edilmesi halinde uygulamaya konulacaktır.

Hal böyle iken harmanda yüzü olmayıp, sofranın baş köşesine oturanların bu hali, düştükleri durumun bir göstergesidir. ‘Yapamıyorsan, çal’ mantığı ile yürütülen bu kampanyalar hiçbir zaman başarıya ulaşmamış, bundan sonra da ulaşmayacaktır. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları kimin hizmet, kiminse laf ürettiğini görmüş, tercihlerini ona göre yapmıştır.Sağlık-Sen tarafından, lisans tamamlamaya yönelik çalışmalar hafta içinde basında da yer almış, konuya ilişkin detaylar basın yayın kuruluşları tarafından sağlık çalışanlarına duyurulmuş ve çalışmanın Sağlık-Sen’in mücadelesi sonrası ortaya çıktığı net ifadelerle ortaya konmuştu.

Bunun yanında, bugüne kadar resmi makamlar nezdinde yaptığımız girişimleri gerek internet sitemiz, gerekse basın-yayın organları vasıtasıyla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarıyla paylaşmıştık.”




Son Güncelleme: 14.07.2013 18:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.