Zulme dikkat çekti

İslam Hukuk Profesörü hemşehrimiz hemşehrimiz Hayrettin Karaman, Uygur Müslümanlarına yapılan zulme dikkat çekti.

14 Şubat 2019 Perşembe 12:28
Zulme dikkat çekti

İslam Hukuk Profesörü hemşehrimiz hemşehrimiz Hayrettin Karaman, Yenif Şafak’ta bugün yer alan yazısında Doğu Türkistan’da yaşanan zulme dikkat çekti.

Uygur Müslümanları ve Sorumluluğumuz’ başlıklı yazısına Kur’an’ı Kerim’den bir ayetle giriş yapan Karaman, özetle şu ifadelere yer verdi: “Kuzzat Altay isimli genç bir Uygur iş adamını dinlerken o ağladı benim de gözyaşlarım boğazımda düğümlendi.

Yazıklar olsun bizim Müslümanlığımıza, böylesine güzel, kamil ve her derde deva bir dinin adamı olamadık, manevi alanda olduğu kadar maddi alanda da düşmanı caydıracak ölçüde güçlü olmamız gerekirken dağıldık, parçalandık, düşmanı koyup birbirimizle savaştık; dünyada zalimin hasmı, mazlumun dostu, adaletin teminatı olmamız gerekirken zalimden el açıp medet dilenecek duruma geldik. Bu zalim Çin’in Uygur Müslümanlarına yaptıkları hakkında bilgiler ve haberler geldikçe kahroluyorum. En son Kuzzat’ı dinledim ve bu yazıyı yazıyorum. Evet biliyorum ki, olan olmuş, ümmet bu hale gelmiş, iri zalimlere dur diyecek güç dengesinden mahrumuz, ama yine de yapılacak şeyler vardır. Devletin yapacakları vardır, halkın yapacakları vardır.”

Karaman yazısını, “Savaş yalnızca silahlı kuvvetlerle yapılmaz. Silahsız kuvvetlerin yapabileceklerini yapmakla yükümlüyüz ve sorumluyuz.” diyerek noktaladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sansarcı 2019-02-15 13:49:46

Ya senin Çorum'a yaptığı zulümleri ne yapacağız Hoca

Avatar
Böyle 2019-02-16 20:04:07

Torpil yaptırmak birisinin hakkını yemek zülüm olur mu acaba

Avatar
Komik 2019-02-15 13:40:04

Günaydınnnnnnnn

Avatar
Hakkı 2019-02-15 14:48:14

Ya bu adam hayattamıydı