Çorum'la yıldızı bir türlü barışmadı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın görev süresi içinde Çorum'a bakışı

10 Aralık 2013 Salı 10:39
Çorum'la yıldızı bir türlü barışmadı

Uşak'ta yapılacak çevreyolunun temel atma törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Uşak’ı överken, Çorum’a dokundurdu.

Bakan espri yaptı

İHA kaynaklı haberde, Bakan Yıldırım, kendisini sloganlar karşılayan Uşaklılar’a hitaben, “…Uşak ürettiği tekstil ürünü battaniye ile Türkiye'yi ve dünyayı ısıtıyor. Uşak ürettiği sağlık tekstil ürünleri ile Türkiye ve dünyaya sağlık dağıtıyor. Bunca güzel gelişmenin olduğu Uşak'ta, yapılacak olan çevreyolunun projesini getirdiler önüme. Baktım yola 2 gidiş 2 geliş. Dedim ki, kardeşim Uşak'ın bu kadar artıları var, milyon dolarlık ihracat yapıyor, bir çok sektörde birinci, Çorum ‘Leblebi bizim' diye satıyor, nohut Uşak'tan gidiyor. Bu Uşak'a yakışmaz dedim ve 3 geliş 3 de gidiş olacak dedim. Hayırlı ve uğurlu  olsun." diye konuştu.

Bakan Yıldırım’ın Çorum-Uşak karşılaştırmasında latife yaptığı anlaşılıyor. Ancak  her şakanın altında imalı da olsa bir gerçeğin yattığı bilinir.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması beklenen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, duble yollar, otobanlar, havaalanları ve hızlı tren projeleriyle en başarılı bir kaç bakanlık arasında yer aldı. İktidarı, muhalefeti ona hakkını teslim ederken, Çorumlu’nun bu konuda görüş ayrılığı yaşadığı söylenebilir.

Neden acaba?

AK Parti’nin Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum’da da iktidar olduğu 2002 yılından bugüne kadar 3 dönem, yani tam 11 yıl geçti. Bakan Binali Yıldırım’ın başında bulunduğu Ulaştırma Bakanlığı’nın ‘Çorum’ özelinde yatırımlarına şöyle bir göz atılırsa, görüş ayrılığının nedeni anlaşılabilir belki.

Bir kaç örnekle açıklayalım;

* AK Parti iktidarının ikinci döneminde bölgesel Merzifon Havaalanı sivil trafiğe açıldı.

* Bakan Bey, Çorum’a müstakil bir havaalanına hiç bir zaman sıcak bakmadı. Yozgat’a havaalanı sözü verdi, arsası belirlendi, yatırım programına alındı.

* Müştemilâtı düğün salonu olarak olarak kullanılan Kastamonu havaalanını Başbakan’la birlikte  hizmete açtı.

* Çorum’un da içinde yer alacağı demiryolu projesini kadük bıraktı, 2023 hedeflerine henüz dahil etmedi.

* Bütün komşu illere istihdama büyük katkı sağlayan çağrı merkezleri açtı. (Çorum hâlâ beklemede)

* Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın görev alanında bulunan yol inşaatlarının sorumluluğu Ulaştırma Bakanlığı’na geçti. 11 yıldır iş başında bulunan iktidar ikinci döneminde bazı ilçe yollarının rehabilite edilmesini sağladı. İktidarın halen devam eden üçüncü döneminde somut olarak önceden devam eden Kırkdilim yolu hizmete açılabildi.

Sözün özü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Çorum’un yıldızı pek barışmadı. Yıldırım yeni dönemde İzmir’e başkan adayı olur da seçilirse, bakanlığa gelecek yeni isim inşallah bir öncekini aratmaz.







habercim19



Son Güncelleme: 10.12.2013 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
okur 2013-12-10 10:48:50

sayın binali yıldırım, çorum hakkında konuşurken izmirde ne kadar çorumlu yaşadığının farkında değil anlaşılan

Avatar
Samet TORUN 2013-12-10 13:03:02

bu haberi yapan arkadaşa aynen katılıyorum ve akp döneminde güzel memleketim çoruma hiç bir hizmet, yatırımyapılmadı hotrimeydan ispatlasınlar.

Avatar
sapinuvali 2013-12-10 16:13:56

muzaffer külcü bir tarafa akp bir tarafa.çoruma sadece belediye hizmet getiriyor zaten bir bakanı dahi olmayan yıllarca şehrimizi bir karış ilerletemeyen havaalanı demiryolu dahi bulunmayan bir 11 yıllık hükümet polikitası ile yaşadı çorum.kırıkkale yozgat ankara amasya tren yolu varken çorum tam ortda olmasına ragmen neden teget geçildi sayın salim uslu agah kafkas murat yıldırım cahit bağcı bunu görmedimi yoksa birileri sesiniz çıkmasın mı dedi seçim geldi biz tayyip erdoğan ve külcü bir tarafa diğerlerini tanımıyoruz bile sadece var oldukları için ordalar inanın her biri bağımsız aday olsun babaları bile oy vermez

Avatar
Ali 2013-12-10 23:23:44

Vekiller tekrar seçilmek için nasıl ayak oyunu yaparım onun derdinde. Her ile yapılanın dışında fazladan ne yapılmış bilen var mı. Osmancık yolu, ortaköy, mecitözü, iskilip ilçe yolları köy yolundan farksız . Göç var .il merkezinde biraz gelişme olamasa temelli biteceğiz . 3 ilçee doğalgaz için verilen 1 mlyon merkez belediyenin çerez parası ; onuda 3 vekil 3 fotoğrafla gazetelere duyuruyor onlarda yazıyor

Avatar
KARAVERANLI 2013-12-11 10:10:28

yazıklar olsun sayın başbakan bölge milletçiliği yapmıyoruz diyor oysaki bakanlar alasını yapıyor bölge milliyetçiliğinin.veki̇lleri̇mi̇z zaten mecli̇s noteri̇ gi̇bi̇ çalişiyor.olan çorum ve i̇lçeleri̇ne oluyor bunun örneği̇ni̇ sayin külcünün başkan adayliği tanitiminda gördük.di̇ğer i̇llerde otobanlar havaalani vs vs bi̇zde tik yok durmak yok yolmaya devam.