‘Bu işin vebali büyüktür’

Hakimiyet Gazetesi Muhabiri Erol Taşkan, İnsani Değerler Platformu tarafından Bayır Bucak Türkmenleri için başlatılan un kampanyasında ikinci konvoy için çıkartılan bürokratik engelleri, “Bu işin vebali büyüktür.” başlıklı yazısında eleştirdi.

17 Aralık 2015 Perşembe 11:16
‘Bu işin vebali büyüktür’

Hakimiyet Gazetesi Muhabiri Erol Taşkan, İnsani Değerler Platformu tarafından Bayır Bucak Türkmenleri için başlatılan un kampanyasında ikinci konvoy için çıkartılan bürokratik engelleri, “Bu işin vebali büyüktür.” başlıklı yazısında eleştirdi.

Taşkan, çocukların açlıktan öldüğüne işaret ettiği yorumunda şunları dile getirdi;

“Sorumluları önce Allah’a, sonra da milletin vicdanına şikayet ediyorum.

İnsani Değerler Platformu tarafından Bayır Bucak Türkmenleri'ne ulaştırılmak üzere toplanan un yardımının ikinci postası bürokratik engele takıldı. 9 Aralık Çarşamba günü gönderilmek üzere hazırlanan 18 ton un, ancak 9 gün sonra ancak yola çıkarılıyor.

Başlarından aşağı yağdırılan bombalarla hayattan koparılan binlerce insanın yanısıra, her gün açlıktan ölen çocukların haberlerinin yürekleri dağladığı şu günlerde, Suriye'deki mazlum kardeşleri için seferber olan insanların  çabaları, basit engellere takıldı.

Kızılay'ın Türkiye genelinde Özel İdareler'le yaptığı nakliye protokolünden yararlanmak için toplanılan yardımlardan oluşan ilk tır, geçtiğimiz haftalarda Akşemseddin Camii önünde yapılan dua ile yola çıkarılmıştı.

Vali Ahmet Kara, ikinci tır talebini olumsuz karşılayınca, 18 ton un bir an evvel açlıkla mücadele eden çocuklara gönderilmek yerine, 9 gündür depolarda kaldı.

Bu millet, tonlarca un bağışlayacak kadar cömertken, elbette TIR'ın nakliye parasını da ödeyebilirdi. Ancak yıllardır uygulanan yöntemin varlığı, TIR parası için ayrılacak bir kaç bir lirayı, yine un olarak değerlendirmek ve un parasından eksiltme yapmamak için aynı yol benimsendi.

Bu işin sorumlusu her kim olursa olsun, değil 9 gün, bir öğün bile aç kalacak çocukların vebalini taşıyamaz.

Ne yazık ki, Çorum'dan hayır sahiplerinin katkısı ve Çorumlu'nun duası ile yola çıkmayı bekleyen TIR'ın 9 gündür gönderilmemesi, tıpkı MİT Tırları'nın durdurulması hadisesi kadar acı ve üzüntü vericidir.

Suriye'de açlıktan ölen çocuğun üzerinden çıkan, "Ey ölüm meleği, gel beni cennete götür, burada çok açım." yazılı notun cevabını nasıl vereceğiz?

Çok şükür ki, konudan haberdar olan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, hemen meseleye el atarak, TIR tahsis etti de, 18 ton unumuz bugün yola çıkacak.

Bugün yola çıkacak olan 18 ton unu dualarla gönderirken, bu işe katkı sağlayanları da dualarımda anarken, şu ya da bu sebeplerle geciktirenleri de Allah'a havale edeceğim.”

Son Güncelleme: 17.12.2015 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.