Üniversitelilerin otobüs hattı eleştirisine cevap

Hitit Üniversitesi idaresi, mühendislik öğrencilerinin Fen-Edebiyat Fakültesi laboratuvarı dersleri için ücretsiz servis ihdas etmiş, ancak öğrenciler bunu tercih etmemiş.

18 Kasım 2022 Cuma 16:00
Üniversitelilerin otobüs hattı eleştirisine cevap

Çorum’da Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Fen-Edebiyat Fakültesi arasında otobüs hattının olmamasına yönelik eleştirilere açıklık getirildi.
Edindiğimiz bilgilere göre; Mühendislik Fakültesi öğrencileri laboratuvar derslerini Fen-Edebiyat Fakültesi’nde alıyorlar. Bu kapsamda Hitit Üniversitesi idaresi Kuzey Kampüs’ten yaklaşık 20 kişiden oluşan bir sınıf öğrenci için haftada bir gün Fen-Edebiyat Fakültesi Laboratuvarı’na ücretsiz servis hizmeti sundu. Ancak öğrenciler servisi kullanmadıkları için idare bu hizmet kaldırıldı..
Bunun üzerine bazı öğrencilerden Belediye Otobüs Amirliği’ne yeni otobüs hattı talebi yapıldı. Otobüs Amirliği ilgili talebe cevabi yazısında, söz konusu noktalar için şu anda bir yeni otobüs hattı çalışmalarının olmadığını, önümüzdeki süreçte değerlendirilebileceğini ifade etti.

Hatırlanacağı üzere bir okur, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin Fen-Edebiyat Fakültesi'ndeki laboratuvar dersleri için Çorum Belediyesi'nin aktarmasız otobüs hattı ihdas etmemesini eleştirmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Recep 2022-11-18 19:22:50

Fen edebiyat fakültesi civarına gitmesi gereken kişiler sadece mühendislik fakültesi öğrencileri mi. Hayır. İlahiyat fakültesinde okuyan öğrenciler var. spor bilimleri fakültesinde okuyan öğrenciler var. Memurlar var . İşçiler var. Bu kişilerede mi servis koyacak üniversite idaresi. Herkese servis koymaz. En iyisi toplu ulaşım hattıdır. Neden otobüs hattı açılmak istenmiyor bunu açıkça söyleyin de vatandaş öğrenci bilsin sebebini. Şimdi derler otobüs zarar eder yeteri kadar yolcu yok. Slimkent otobüs hattında çok mu yolcu var. Hizmet esaslı belediyecilik istiyoruz kâr amaçlı değil

Misafir Avatar
Hacı 2022-11-18 20:58:50 @Recep

Cemaatin ileri gelenlerinden birilerine ulaşılırsa sorun çözülür.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Murat 2022-11-19 12:08:59

Mimar Sinan ve Beytepe civarında öğrenciler üniversiteye gitmek için iki otobüs kullanıyorlar bu da çok zaman kaybına neden oluyor. Bu duruma çare bulunmasını istiyoruz. Bu bölgede hatırı sayılır bir öğrenci sayısı vardır.

Avatar
Hakan 2022-11-21 00:21:11

Bu kampüsler neden ayrı yerlere yapıldı.ikbal için fen edebiyatı orayagötürdüler.toki içün iktisadı götürdüler.sırf yaptıkları yerler popüler olsun diye.tüm bölümler aynı bölgede olması gerkir çocuklar bile bilir ama bizimkiler bilmez

Avatar
çorumluuu 2022-11-22 09:28:27

dikkat ederseniz kuzey kampüsten kalkış yapan otobüsler sağlık bilimleri fakültesinden geçiyor,myo kampüsünden geçiyor, iktisadi ve idari bilimler fakültesinden geçiyor. bir tek fen edebiyat ve tıp kampüsünden geçmiyor. demekki fen edebiyat ve tıp fakültesi bu şehrin fakülteleri sayılmıyor. dışlanmışlar. komşu illere söyleyelim belki sahiplenirler vesselam.

Avatar
Esnafa cevap 2022-11-20 07:22:46

Kuzey kampüste sadece öğrenciler yok. Memurlar var. İşçiler var. Enstitüye ve kütüphaneye gelen vatandaşlar var. Onlar nasıl gidecek fen edebiyat fakültesi civarındaki evlerine. Hafta sonları bazen ÖSYM bin yaptığı sınavlar oluyor vatandaş fen edebiyat fakültesi civarındaki evinden nasıl gelecek kuzey kampüse. Servis sadece mühendislik öğrencilerine konulmuş. Diğer fakülte lerdeki öğrenciler memurlar işçiler ne yapacak nasıl gidecek bunu açıklar mısın

Avatar
Esnaf kardeş 2022-11-20 07:26:20

Otobüs hattı isteyen sadece öğrenciler değildir. Kuzey kampüste çalışan memurlarda işçilerde sözleşmeli personelde diğer sınava gelen enstitüye gelen vatandaşlarda istemektedir.

Avatar
hilmi 2022-11-21 09:08:01

soru: fen edebiyat fakültesi civarında oturan memur,işçi yada öğrenci arabası yoksa kuzey kampüse nasıl gidebilir ve ne kadar sürede kuzey kampüse ulaşabilir. cevap: yürürse 1 saate yakın sürer. otobüsle gitmek isterse 1 saatte 1 geçen saat kulesi hatlarıyla kuzey kampüs hattının geçtiği çarşı bölgesine gidecek ve 15 dakika kadar bekleyip kuzey kampüsü otobüsüne binecek yaklaşık 20 dakika da bu otobüsle yolculuk edip kuzey kampüse varacak. toplam süre bir buçuk saat. zormuş gerçekten vatandaşın,memurun,öğrencinin işi. Allah kolaylık versin

Avatar
Esnaf 2022-11-18 16:38:08

Üniversite ücretsiz servis koymuş öğrencilere. Neden ücretsiz servisten yararlanmiyor da illa otobüs istiyor öğrenciler? Demekki maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Üniversite yönetimini tebrik etmek lazım.