Çiftçinin gözü bu projede

Dutludere Sulama Projesi bittiğinde 60 bin dekar tarım alanı cazibe ile suya kavuşacak. Ayrıca geleneksel çiftçilikten pazara yönelik üreticiliğe geçilecek.

06 Kasım 2017 Pazartesi 15:21
Çiftçinin gözü bu projede

Çorum’un en büyük sulama projesi olan Dutludere Sulaması’nda çalışmalar sürüyor.

Dutludere Sulaması sol sahilinde Berkköy, Kumbaba Köyleri ile Dodurga ilçesi, sağ sahilde Kuyumcular, Dutludere, Gökgözler, Kargı, Güvercinlik, Evlik, Girinoğlan, Ambarcıoğlu, Karapınar, Temençe ve Eymir köyleri ile Osmancık İlçesi arazilerini kapsıyor.

Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamada Dutludere Sulaması’nın tamamlanması ile; Kızılırmak Havzası’nda sulanabilir arazi miktarı ve geleneksel çiftçilikten pazara yönelik üreticiliğe geçileceği için çiftçilerin gelirinin artacağı, iç ve dış pazara yönelik farklı ürünlerin üretilmesi sağlanacağı, çeltiğe alternatif ürünler yetiştirileceği bildirildi.

Verilen bilgiye göre Çorum Obruk Dutludere Sulama projesi ile yaklaşık 60 000 dekar tarım alanı cazibe ile suya kavuşacak, ekonomiye yılda 30 000 000 TL yıllık ilave gelir artışı sağlanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.