Platform, sözcüsünü savundu

İnsani Değerler Platformu, Türk Eğitim Sen ve Kamu Sen İl Başkanı Selim Aydın’ın platformun sözcüsü Doç. Dr. Zekeriya Işık'a yönelik eleştirisine cevap verdi.

23 Haziran 2019 Pazar 23:22
Platform, sözcüsünü savundu

İnsani Değerler Platformu, Türk Eğitim Sen ve Kamu Sen İl Başkanı Selim Aydın’ın platformun sözcüsü ve Sosyal Bilimler Yüksek Otkulu Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Işık’a yönelik İstiklal Marşı eleştirisine yazılı bir açıklama ile cevap verdi.

İşte o açıklama:

“22 Haziran 2019 tarihinde bazı yazılı ve görsel medya kuruluşlarında yer alan hem Hitit Üniversitemize hem de İnsani Değerler Platformu sözcülüğümüzü yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Zekeriya Işık Hocamıza yönelik başlatılan maksatlı itibar zedeleyici haberlere yönelik kaleme aldığımız basın açıklamamızı kamuoyu ile paylaşmayı gerekli görüyoruz.

Bilindiği üzere olumsuz hava koşulları nedeniyle 21 Haziran 2019 Cuma günü saat 16.00’da Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda gerçekleştirilmesi planlanan Hitit Üniversitesi Mezuniyet Töreni, aynı tarih ve saatte fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının bölüm ve programlarında ilk üçe giren öğrencilerin katılımıyla Üniversitenin Spor Bilimleri Fakültesi 15 Temmuz Spor Kompleksi’nde düzenlenmiştir. Bu değişiklik nedeniyle resmi törene iştirak edemeyecek olan öğrencilerin mezuniyet heyecanını yaşayabilmeleri adına eğitim birimlerince de öğrenci, aile ve öğretim elemanı buluşmasına imkân tanıyan etkinlikler yapılmıştır.

Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokullarının birlikte düzenlediği etkinlikler, Ethem Erkoç Konferans Salonunda aynı tarihte 7. Uluslararası Katılımlı Ulusal Anorganik Kimya Kongresi olduğundan açık alanda yapılmıştır. Açık alanda resmi tören mahiyeti olmayan ve ailelerin mezun öğrencileri ile dağınık bir şekilde vakit geçirmelerine yönelik gerçekleştirilen etkinlikler dolayısıyla Hitit Üniversitesinin ve çalışmalarıyla toplum nazarında teveccüh kazanmış, ilimizde birçok STK’nın birlikte bir araya gelerek kurduğu İnsani Değerler Platformu sözcülüğü layık görülmüş bir akademisyenin maksatlı haberlerle yıpratılması kime ne kazandıracak, anlamakta zorlanıyoruz.

Milletimizin istiklal ve istikbalinin ebediyen sembolü olarak yegâne varlığı olan İstiklal Marşı’mızın bu haberlere bir dayanak oluşturması da ayrıca bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Resmi olmayan ve dağınık bir şekilde icra edilen bir etkinliği vasıta edip adeta çamur atalım da izi kalsın anlayışı milletimizin birliğine ve bütünlüğüne ne kadar hizmet edecektir? Ta ki zikredilen Meslek Yüksek Okulu’nca bugüne kadar milletimizin birliğine ve beraberliğine dair şanlı tarihimizi anlatan ve aktaran onlarca program yapıldığı, ismi zikredilen Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Zekeriya Işık Hocamızın da yer, mekan ve zaman gözetmeden Mehmet Akifler yetişsin diye onlarca konferans ve seminer verdiği tüm kamuoyunun şahitliği ile bilinmektedir. Söz konusu etkinlikle ilgili yapılan eleştirilerde amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğu açıktır. Ömrünü milli ve manevi değerleri yüceltmeye hasretmiş bir akademisyen ve sivil toplum önderine karşı art niyetli değerlendirmeleri makul olarak değerlendirmek mümkün değildir.

Biz biliyoruz ki yüreğimizdeki vatan sevgisini gün ışığına çıkarmak, ülkemize duyduğumuz sevginin büyüklüğünü göstermek, milletçe tek bir yürek tek bir yumruk olduğumuzu, dosta düşmana haykırmak, birlik ve bütünlüğümüzü pekiştirmek için bu tür ötekileştirici ve ayrıştırıcı haberlere aldırış etmeden Hitit Üniversitesi ve bünyesinde görevli akademisyenlerimiz çalışmalarına duraksatmadan devam edecektir.

Tüm bu sözler minvalinde İnsani Değerler Platformu olarak toplum nazarında yeri olmayan, art niyetli, mesnetsiz, üniversitemizi ve Zekeriya Işık Hocamızı hedef gösteren söylemleri toplum vicdanına sevk ediyoruz. Ülkemizde ismi olan ne kadar STK ve gönüllü teşebbüs varsa bunları ayrıştırıcı değil birleştirici olmaya,  ithamlarla değil hizmetler üretmesiyle kamuoyunda yer edinmeye davet ediyoruz."

Son Güncelleme: 24.06.2019 09:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2019-06-24 08:19:05

Konuyla ilgili rektörlük açıklama yaptı diye biliyorum, programın resmî olmadığı ve iki okulun yaptığı program olduğuna yönelik. Maksadınız nedir çözemedim

Avatar
En önemli sorun 2019-06-23 23:45:35

Bu konu İstanbul seçimlerinden çok daha önemli. Bence havaalanından bile Çorum için önemli.

Misafir Avatar
Emre 2019-06-24 15:37:00 @En önemli sorun

Gerçekten de öyle. Güzel kinayede bulunmuşsunuz. :))

Beğenmedim! (0)
Avatar
Realist 2019-06-24 01:03:52

Çok komik ve abdürd bir durum bir sendikacı görünümlü havayı puslu ve dolunayı yanlışlıkla görmüş sanırım konuşmuş ne İçin yani hangi bilimsel fikri ortaya koymak İçin yada çok özel ve özgün bir düşünce üretimi gerçekleştirmiş dünya İçin faydalı :) saygı duruşu imiş kime neye duruş olacaksa bu vesayet sistemi çökecek elbet insanlar piknik yapıyor İstiklal marşı saygı duruşu siviltoplantı adı üstünde STK lar konferans seminer panel etkinlik düzenliyor ama resmî devlet ritüellerini yerine getirmemekle kafatascılık yapılıyor bunların mülmümanca bir yaşayışla alakası ne ola ki böyle garip tartışma mecraları oluşturmak düşünceden fikirden akıldan izandan inançlı kültürlü toplum anlayışından çokkkkk uzak .yazık böyle beslenenlere

Avatar
fazlı 2019-06-24 06:56:10

şahısları bu çok gündem etmek hayır getirmez.

Avatar
Haksızlık 2019-06-24 07:18:20

Buradaki yorumlara bakıyorumda haksız eleştiriler ve yorumlar çok fazla. Bir yerden tutup insan eti yemeye devam edin bakalım. Habercim19 burada sanki hasmane bir tutum sergiliyor. Başlıklarıyla, haberi girme saati ile sanki.hocaya bir hasmane bir tutum içerisinde gibi geliyor bana. Elbet de gecenin karanlığı bitecektir ve bu büyütülmeye çalışılan basit konu son bulacaktır.

Avatar
Çorumlu 2019-06-23 23:44:23

Beraber ıslansalardı yağmurda kendi adamlarına makam verme platformu

Avatar
Hasan 2019-06-24 08:11:11

Habercim19 o başlıktaki amacının ne olduğunu merak ediyorum, ortada suç mu olduğunu ima ediyorsun ki “savundu” diyorsun gerekli açıklamayı Hitit Üniversitesi Rektörlüğü yapmıştır, toplumun bir arada olmaya en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde mesnetsiz, temelsiz imalarla toplumu ayrıştırıp itibar suikasti yapmak en basit tabiri ile iftiradır.

Avatar
f 2019-06-24 08:45:59

Çorum kaybetmeye muhtaçtır ne yazık ki kendi yetiştirdiği insanlara sahip çıkmayan ve hep karalayan iftira atan bir Çorum vah vah vah memleketimin haline Çorumda insanlar neden kendilerine rakip gördükleri çekemedikleri insanların üzerine basarak bir yerlere çıkmak istiyor anlayamadım gitti bu bize Çoruma kaybettiriyor farkındamıyız

banner165