Sanıkların avukatı konuştu: 'Yok böyle bir dünya'

AK Parti İl Başkanı Murat Günay'ın 'yağmaya teşebbüs ve darp' iddiasıyla yargılanan üçü eski muhtar toplam 5 sanığın Avukatı Ahmet Özdel konuştu

15 Haziran 2023 Perşembe 22:06
Sanıkların avukatı konuştu: 'Yok böyle bir dünya'

AK Parti İl Başkanı Murat Günay'ın 'yağmaya teşebbüs ve darp' iddiasıyla Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan üçü eski muhtar toplam 5 sanığın Avukatı Ahmet Özdel konuştu.

Bugün görülen duruşmanın sona ermesinin ardından Adliye Sarayı önünde açıklama yapan sanıkların avukatı Ahmet Özdel, şu görüşleri dile getirdi:

‘ASLA VE ASLA YAĞMA SUÇU OLUŞMAMIŞTIR’

"Bugün Çorum'da AK Parti İl Başkanı Murat Günay'a karşı yapılan saldırıda tutuklu muhtarların duruşmasına katıldık. Bizim burada temel iddiamız Çorum kamuoyunun da bildiği gibi bu muhtarların ve diğer sanıkların asla yağma suçu işlemeyeceğine yönelik. Çünkü yıllardır beri tanıdığımız insanlar bunlar. Yağma suçunun yasal unsurları oluşmamıştır bunu anlattık. Aslında tanıklar da bizim söylediklerimizi doğruladılar. Aslında müştekinin beyanlarında hepsinin tutarlı olmadığı ortaya çıktı. Ama yapacak bir şeyimiz yok. Tutukluluk halinin devamına karar verdiler. Duruşmayı da gelecek haftaya bıraktılar.

‘ADALET HERKESE LAZIM, AK PARTİ’YE DE’

Biz bir hafta sonra inşallah adaletin yerini bulacağını, biz bu insanların yağma suçundan beraat edeceğini ve tahliye edileceğini talep ediyoruz. Hukuka güvenmek istiyoruz. Adalet herkese lazım. Takır takır herkesi tutuklayıp içeri atanlar bir gün geldi kendisi yargılandı. Adalet herkese lazım. AK Parti'ye de lazım. AK Partili arkadaşlarımıza da lazım. Tutuklananlar da AK partili arkadaşlarımız. Herkesin elini vicdanına koyması, en önemlisi de hukuka uymasını talep ediyoruz. Kamuoyu olarak bunu siz takdir edeceksiniz. Biz avukat olarak içeride söyleyeceklerimizi bütün meslektaşlarımızla söyledik.

‘HİÇBİR ŞEY YAPMADILAR’ DEMİYORUZ'

Bu davada arkadaşlarımız Murat Günay'a karşı hiçbir şey yapmamıştır demiyoruz. ‘Hakaret etmiştir’ dedik, başka suçlar işlemiştir. Ama asla ve asla yağma suçu işlenmemiştir. Bizim müdafi olmamızın gerekçesidir bu. İnsanın elini vicdanına koyması, aklına güvenmesi lazım. Toplumun da güvenmesi lazım. Çorum kamuoyunun bunu bilmesi lazım. Üç tane muhtar yağma suçundan tutuklu. Herkesin elini vicdanına koyması lazım.

‘ROBİN HOOD MU BİZİM MUHTARLAR, YÖK ÖYLE BİR DÜNYA’

Yok öyle bir dünya. Şöyle bir yağma suçu olur mu? Birisi birinden bir şey alacak ve yardım yapacak. Robin Hood mu bizim muhtarlar? Yardımı da nasıl yapacak? Kartları alacak, verdikleri yoksullardan T.C. numaralarını alacak. Telefonlarını alacak ve partiye ulaştıracak. Siz düşünebiliyor musunuz böyle bir şey için yağma yapılır mı? Yani yardım kartı alacaksın, yoksul insanlara dağıtacaksın. Bunun için bir partinin il başkanını tehdit edeceksin. Böyle bir şey yok. Her şey mahkeme tutanaklarında ortaya çıkacak.

‘SİYASAL PARTİLERİN BÖYLE BİR HAKKI YOK’

Siyasal partilerin kanun gereği böyle bir kart alma ve kart dağıtma hakları yok. Buna Adalet ve Kalkınma Partisi alıştırdı. Büyük marketlere, şirketlere baskı yapıp onlardan aldığı kartları seçmenlere, yoksullara dağıtıyor. Ama hiçbir siyasi parti yardım kartı adı altında kart dağıtamaz. Siyasi partiler kanunu açık.

CHP, DEVA VE GELECEK PARTİSİNİ ELEŞTİRDİ

Murat Günay’a saldırı olayının ardından kınama açıklaması yapan Deva Partisi Gelecek Partisi ve CHP’ye seslenen Özdel, “Bütün siyasilerin Murat Günay şiddete uğradığında kınama yapan Deva, Gelecek ve CHP’yi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Eğer insanların hakkını savunmayacaksanız, tutuklu insanların, haksızlığa maruz kalan insanların haklarını savunmayacaksanız bu ülkede ömür boyu muhalefette kalırsınız.”diye konuştu.

Bu arada bazı tutuklu yakınları ise adaletin değil, siyasetin tecelli ettiğini iddia ettiler.

Son Güncelleme: 16.06.2023 10:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sert kaya 2023-06-16 08:51:20

kanun ne yapsın muhtarlara başkanı dövdünüz diye ödül mü versin.bu tür şahıslar.okulda öğretmeni dövüyor bir şey olmuyor.hastanede dr dövüyor bir şey olmuyor.bu sefer sert kayaya çarptılar.bunlara ceza verilmezse yarın valiyi kaymakamı da döverler.

Misafir Avatar
murat 2023-06-16 21:33:31 @sert kaya

Evet dövdük vurduk diyor. Onu kabul ediyor. Ama yağma suçu yok diyor. Yani ne acı ki ülkemizde adam dövmek suç değil zaten; bizi bırakın diyor işte. İçerde tutulma sebepleri yağma suçundan dolayı.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Çorumlu 2023-06-16 10:23:40

Asc nin ekbi baskana saldiranlar tum corum biliyor sn avukat sen daha cogunu biliyorsun kimi neye gore savunuyorsun fakir fukaraya dagitilacak ramazan cekini vermiyor diye baskana saldiracak kadar düşük insanlar o devirler bitti muhtarimis asc nin adamiymiymis herkes haddini bilecek saygilar

Avatar
ayhan güzeloğlu 2023-06-16 08:46:50

Basitce soruyorum Sayın Avukat. Bunlar niye tartakladılar, ya da vurdular adama

Avatar
Ahmet 2023-06-16 11:21:59

Vaktiyle siyasi gücü olan bir arkadaşa demiştim ki gün gelecek siyasi gücü senden daha büyük olan biri gelip seni ezecek, bu yüzden adaleti, hakkı sağa sola çekiştirip durmayın diye. O günler geldi ve muhtemelen daha artacak. Bozulan düzen yandaşlarını da vuracak.

Avatar
Hukukcu 2023-06-16 12:15:54

Bazilari yillardir Corum'u soydu, yapmadiklari yolsuzluk arsizlik kalmadi. 15 Temnuzda vatana ihanet eden fetocü hainler ellerini kollarino sallayarak devletin kademelerinde tepe mevkilerde duruyor. Sirf Akp'li diye hukuk isletiyorlar. Asin saat kulesinin onunde eski muhtarlari bitsin bu dava.

Avatar
Çorumlu 2023-06-15 22:27:58

Yaman adamsın Ahmedi Özdel.

Avatar
Mehmet 2023-06-16 11:14:45

Neyi paylasamadi bunlar. Rant neydi bilen varmi?

Avatar
corumlu amir 2023-06-16 10:52:48

birakin ak partililer yesin birbirlerini,
sanki babasının mallarını millete dagitiyorlardi.

Misafir Avatar
crm 2023-06-16 18:06:25 @corumlu amir

senin hiç babanın malını birilerine dağıttığın oldumu? kokuşmuş zihniyet.....

Beğenmedim! (0)