Herkes Yapamaz, tartışmalara son noktayı koydu

Çorum Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Arslan, Herkes Yapamaz-III tanıtım filminin bütçesine ilişkin değerlendirmelere son noktayı koydu.

12 Kasım 2023 Pazar 00:35
Herkes Yapamaz, tartışmalara son noktayı koydu

Çorum Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Arslan, Herkes Yapamaz-III tanıtım filminin maliyetine ilişkin Çorum Belediye Meclisi’nde yapılan değerlendirmeler üzerine açıklama yaptı.

İşte o açıklama:

Çorum Belediye Meclisimizin 08.11.2023 günkü toplantısında “Herkes Yapamaz III” kısa filmiyle ilgili yapılan değerlendirmeler nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti hâsıl olmuştur.

2018 YILINDAN BU YANA…

Çorum Kültür ve Turizm Derneğimiz kurulduğu 2018 yılından beri ilimizin tarihi ve kültürel değerlerini korumak, turizm potansiyelini açığa çıkarıp etkin kılmak suretiyle ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılmasına katkı sağlamayı amaçlamış, bu minvalde de çok önemli çalışmaları hayata geçirmiştir.

RESMİ PROTOKOLLER HATIRLATMASI
Derneğimiz tarafından hazırlanan projeler kamu kurum ve kuruluşlarına sunulmak ve bu kurumlarla yapılan protokoller çerçevesinde hayata geçirilmiştir.

İŞTE 6 AYRI TANITIM VE TOPLUMSAL FAYDA PROJESİ

Bugüne kadar; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi, Halk Bankası AŞ Genel Müdürlüğü, Çorum İl Özel İdaresi, Çorum İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, Çorum Ticaret Borsası, Çorum Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇOSİAD) ve iş adamlarımız desteği ve işbirliği ile Fırsata Dönüşen Hayatlar, Herkes Yapamaz!, Çocuklarımız Okusun Diye!, Herkes Yapamaz II, Çocuklarımız Okusun Diye ve son olarak da Herkes Yapamaz III projeleri hayata geçirilmiştir.

HERŞEY ŞEFFAF YÖNETİLDİ

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında gerçekleştirilen bütçesi tartışmaya konu olan “Herkes Yapamaz III” projesi de gerçekleştirdiğimiz diğer projelerimiz gibi fizibilitesi yapılmış, projeyi destekleyen kurumlara sunulmuş ve tüm süreçleri şeffaf bir şekilde yönetilerek gerçekleştirilmiştir.

KAMUOYUNA BİLGİ VERİLDİ

Bu çerçevede 05.10.2023 tarihinde basın mensuplarımız ile bir bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Bu toplantıda projeye konu filmin senaryosu, oyuncuları, filmin toplam süresi ve bütçesi de dâhil olmak, basın mensuplarına detaylı bilgi verilmiştir. Ayrıca 160 kişilik oyuncu kadrosu ile 17 saat süren ve çekimleri Ankara’daki Kurtuluş Müzesi’nde tamamlanan film setine tüm basın mensuplarımız davet edilmişlerdir.

HARCAMA KALEMLERİNİ TEK TEK AÇIKLADI

Derneğimizin tüm faaliyetlerinde şeffaflık ve hesap verilebilirlik temel prensibimiz olmuştur. Bu prensibimizin gereği “Herkes Yapamaz III” projemizin bütçesi ile ilgili detaylar şu şekildedir.

Herkes yapamaz III” projesinin toplam gelir bütçesi 4,4 Milyon TL’dir. Gelir bütçesinin 2,4 Milyon TL’si Türkiye Halk Bankası A.Ş, 1 Milyon TL’si Çorum Belediyesi, 500 bin TL’si Çorum İl Özel İdaresi, 500 Bin TL’si Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aittir.  Gider bütçesi de 4,4 Milyon TL’dir. Filmin çekimini üstlenen yüklenici firmaya 3,6 Milyon TL, reklam bedeli olarak TRT’ye 288 Bin TL, sosyal medyada (facebook, instagram, youtube kanallarında) Türkiye çapında yapılan sponsorlu paylaşım giderleri, billboard, raket, megaligth baskı ücretleri ve fenomen sosyal medya hesaplarında paylaşım bedeli olarak toplam 512 bin TL ödenmiştir.
Projenin gerçekleştirilmesi için yapılan protokoller, izin başvuruları ve bütçenin kullanımı ile ilgili tüm süreçler Çorum Kültür Turizm Derneğimizce yerine getirilmiştir.

ÇORUM İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM’ MESAJI

Çorum Kültür ve Turizm Derneğimiz kuruluş amacına uygun olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tarihi ve kültürel değerlerimizi koruyarak bu değerlerin bilinir hale getirilmesi, ilimizin turizm potansiyelinin açığa çıkarılarak ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması için projeler gerçekleştirmeye devam edecektir.

Kamuoyunun bilgilerine arz olunur."

Son Güncelleme: 12.11.2023 14:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2023-11-12 22:54:53

Sadece soruyorum. Boykot ettiğimiz israil ürünü ürünlere reklam mı vermişiz? 512.000 TL ? Meta kurucusu bir yahudi ve israile olan desteğini açıklamışken hemde? Hakkaten herkes yapamaz.

Avatar
Güzel para… 2023-11-12 22:09:21

Çorumlu’nun yaptığını herkes yapamaz…

Avatar
Vatandaş 2023-11-13 02:44:59

Sn.Ömer bey yüklenici firma bilgisi ve projeyi yönetenlerin kimler olduğunu ayrıca film için alınan diğer teklifleride kamuoyuna açıklarsanız.Daha doyurucu olur. Çorum zaten 81 il tarafından bilinen bir şehir. Tanıtım öyle sadece TRT üzerinden tanıtılacak kadar küçük değil. 2.cisi Çorumun okadar çok tarihi var ki bir iki sponsorlu 30 saniyelik 4.4 milyonluk israf edilen bütçelerle sadece bir dernek uzerinden tanitiliyorsa çorum şimdiye kadar hiç tanitilmamis demek. Siz Turizm il müdürlüğü ve özel idare genel sekreterligi yaptınız.Demek ki görev yaptığınız süre içinde pek faydası olmamış ki. Dernek kurup kısa film işlerine heves sarmış siniz

Avatar
Mesala 2023-11-13 03:05:18

4.5 milyonla sizin yaptığınızı çorum lu yapmaz. Millet 30 saniyede tiktokda yotube da instagram gibi sosyal medyada bırak para vermeyi üstüne para kazanarak bir telefon kamerasi ile neler yapıyor.

Avatar
Corum 19 2023-11-13 09:48:24

Nobel odullu bilim adami mi cikartilmis kulliye disinda ne olmus fen anadolu liseleri universite Turkiyede kacinci sirada muhafazakar burokrat disinda anlamli bir durum goremiyoruz

Avatar
murat 2023-11-13 13:35:04

fahiş bir bütçe... 50 saniyelik filime bu para mı harcandı?

Avatar
oskar 2023-11-13 15:29:08

https://boxofficeturkiye.com/yillik/2023/tum-filmler bu linkte uzun metrajlı filimlerin hangi yılda hangi bütçe ve toplam izlenme sayıları var. Ona göre 50 sn'lik bu kısa film maliyeti ne olmalıdır hesaplayın. bu ülkenin nice paraları israf ediliyordur bilemiyoruz.

Avatar
YİNE BEN 2023-11-14 09:37:24

SAYIN MÜDÜR POSTAYI KOYMUŞ AHA HESAP İŞİNİZE GELİRSE,KARDEŞ VATANDAŞ ŞUNU İSTİYOR ,BİZE YANI HALKCIĞA DA SORUN BÖYLE HARCAMALARI PERSONELİNİ SAHAYA İNDİR VER ELİNE MİKROFONU 100 KİŞİYE SORSUN ŞU KADAR PARA İLE ŞU NUN İÇİN ŞUNU YAPACAZ NE DERSİN ALLAH IN ÇORUMLUSU DİYEBİLİRSİN DEĞİL Mİ ....NE VAR BUNDA YOK BEN YAPTIM........NATO KAFA NATO MERMER