Baz istasyonu Başkan’ı gerdi

Çorum’da bir GSM şirketi tarafından kurulmak istenen baz istasyonu Belediye Başkanı ile mahalle muhtarı arasında sözlü tartışmaya neden oldu.

13 Kasım 2019 Çarşamba 20:58

Çorum’da bir GSM şirketi tarafından kurulmak istenen baz istasyonu gerginliğe neden oldu.


Ulukavak Mahallesi’ne kurulmak istenen baz istasyonuna mahalleli tepki gösterince gerginlik yaşandı. Polis mahallede geniş güvenlik önlemi aldı. Mahalle Muhtarı Hanefi Özdemir ve mahalleli Valiliğe yürüdü. Vali Mustafa Çiftçi ile görüşen Özdemir ve mahalle halkı ikna olmayınca bu sefer belediye binasına yürüdü. Belediye binası önünde toplanan kalabalık, mahalleye baz istasyonu istemediklerini belirterek tepkilerini dile getirdi.

BAŞKAN VE MUHTAR TARTIŞTI
Daha sonra Vali Mustafa Çiftçi ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, baz istasyonunun kurulacağı yere gitti. Vali Mustafa Çiftçi, mahalle halkıyla konuşarak hukuk çerçevesinde olayı çözeceklerini söyledi. Vali Çiftçi’nin hemen ardından olay yerine gelen Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ile muhtar Hanefi Özdemir arasında sözlü tartışma yaşandı. Aşgın, “Burası bir hukuk devleti. Adamlar onaylarını almışlar. Dinlemiyorsunuz o yüzden gelmiyoruz buraya. Muhtar, Mavral Sokak’a duba yapıyoruz ayağıyla tepiyor. Buraya hizmet yapıyoruz, ayağıyla tepiyor. Muhtarın gazına gelmeyin. Muhtar burada şovmenlik yapıyor” dedi.
Aşgın’ın sözlerine Muhtar Hanefi Özdemir de, “Şovmen sensin sen” sözleriyle karşılık verdi. Mahallelinin tepkisi üzerine daha önce baz istasyonu kurulumu için Selçuk 2. Caddeye gelen iş makineleri bölgeden ayrılmak zorunda kaldı.


İHA

Son Güncelleme: 12.01.2020 20:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kürşat 2019-11-13 21:41:28

Aşgın'a tek soru buyursun cevap versin verebilirse. O istasyon kendi evinin önüne, yanına veya arkasına yapılmak istense kendisi buna müsaade eder miydi ? Yine Belediyenin yapacağı birşey olmaz mıydı ? Bunun illaki çözümü vardır. İl dışına yapılır veya başka bir yol. İnsanların sağlığı ile oynamaya kimsenin hakkı yok.

Avatar
Düzen 2019-11-13 21:44:23

Olayda belediyelik herhangi bir şey yok. Ayrıca muhtarın belediye başkanına bu tarz laflar söylemesi oldukça yanlış.

Avatar
Binevler 2019-11-13 22:01:31

Corumda bir suru baz istasyonu var.bir tanede bu yapilmis ne olur.acaba.buzaman kadar yapilana kimse ses etmemis simdi isyan var anlamsiz.ayrica isyan edenlerin hemen hemen hepsinin cebinde kesin cep telofonu vardir.ve belediye baskani neyapsin.belediye binasina yurumekte nedemek.bunlar coruma yakismiyor.belediye baskanini yuhlamak bence hic olmadi.

Avatar
Suat 2019-11-13 22:02:25

Belediye haklı.Ama arada kalmış . Hanefi şovmenlik yapıyor. Şehirde her 200 m de bazistasyonu var. Hem herkeste cep telefonu olsun hem de verici olmasın mantığı sakat bir anlayış.

Avatar
Çorum sevdalısı 2019-11-14 00:14:10

İşde muhtar helal olsun halkın yanında HANIFI ÖZDEMIR

Misafir Avatar
crm 2019-11-14 08:42:06 @Çorum sevdalısı

o senin şovmen muhtarın yaptırmasında göreyim o baz istasyonunu, sonu belli olan bir şey için halkı Belediyeye karşı kışkırtması, hele hele Başkana hakaret etmesi, kabul edilebilir birşey değil, mantıklı olalım lütfen, kanun denen bir şey var, o mahallede yalnızca benim bildiğim 8 tane baz istasyonu var, o zaman herkes çıkıp bu şekilde hak arasın,olamadı muhtar efendi, 2.kez seçilince şımardım sen, yanına aldığın üç beş kişi kurtaramaz seni bundan sonra, ha birde unutmadan; nemalanmak için cehape gelmiş yanına, artık çareni onlarda ararsın...

Beğenmedim! (5)
Avatar
ulukavaklı 2019-11-14 08:10:46

bu muhtarı bu kadar şişirenlerin niyeti belli muhtara gelecek olursak tam bir yanar döner kağnının tekeri nereye gıcılarsa oraya gider bir zamanlar arif hocacı sonra turan atlamazcı sonra muzaffer külcü mamasını kesti hoplamaya başladı halil başkan geldi umduğunu bulamadı vatandaşı galeyana getir halkım nederse o yok öyle hanefi bey

Avatar
salih 2019-11-14 08:45:55

hak hadsizlikle aranmaz. muhtar tez elden özür dilemelidir. bu hakaretler çorum halkına yapılmıştır.

Avatar
Devlet geleneği 2019-11-14 04:11:44

Bir muhtarın belediye başkanı ile bu sekilde konuşması çok yanlış devlet geleneği var