Deprem Çorum'da hissedildi

Elazığ’da 20.55'te 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelirken,sarsıntı Çorum'da da hissedildi.

24 Ocak 2020 Cuma 21:15
Deprem Çorum'da hissedildi

Elazığ’da 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelirken, sarsıntı Çorum'da da hissedildi.
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 20.55’te merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem çevre iller ile Diyarbakır, Adıyaman, samsun ve Çorum'da da hissedildi.
İHA

Son Güncelleme: 25.01.2020 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İhsan ÇEK 2020-01-24 21:38:08

Öncelikle tüm milletimize geçmiş olsun. 26 Eylül 2019 tarihinde bu paylaşımı yapmıştım.Üzerinden 4 ay geçmeden maalesef haklı çıkmanın üzüntüsünü yaşıyorum.İnşAllah artık ders alınır Yoksa Çorum için de kaçınılmaz son bu.
İstanbul ve çevresinde yaşayan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum.Allah büyük acılar yaşatmasın inşAllah.
Ancak şunu da unutmayalım ki deprem öldürmez,yönetmeliğe uymayan kalitesiz yapılar,kaçak ruhsatsız veya imar barışlı binalar,çalan çırpan müteahhitler,bunlara gözyuman yöneticiler,kontrol mühendisleri ve mimarlar öldürür.Allah beterinden saklasın diye işi Allah’a havale etmek,gerçekleri gözardı etmek,ihmalleri halının altına süpürmek demektir.Allah akıl fikir vermiş,insanoğlu teknolojiyi geliştirmiş,buna rağmen halen takdiri İlahi deniliyorsa bu akıl tutulmasıdır,aptallıktır.Japonya da kat ve kat fazla büyüklükte depremler meydana gelirken yapılar zarar görmezken,biz de orta büyüklükteki bir depremde yeni yapılan Devlet Hastanesi zarar görüp boşaltılıyorsa,Caminin minaresi yıkılıyorsa bunun sorgulanması gerekir.İnsanoğlu çok çabuk unutuyor,halbuki 1999 depremi canımızı yakalı daha ne kadar zaman geçti ki? O günden bugüne kadar anlaşılan o ki bir arpa boyu yol alamamışız.Yazık çok yazık...!
Bu arada İstanbul tabiki önemli ama Türkiye İstanbul’dan ibaret değil,İstanbul’a odaklanmışken Doğu Anadolu Fay Hattını sanırım unutuyorlar.Erzurum Erzincan Bingöl Tunceli civarınında da acilen kentsel dönüşüm çalışmaları yapılmalıdır. Ayrıca Çankırı,Çorum,Amasya,Tokat arasında da risk devam etmektedir,gerekli hazırlıkların ivedilikle yapılması büyük acıların önüne geçilmesi adına önem arz etmektedir.Bazı şeyleri yaşayarak öğrenmekten,her şeye taktiri İlahi diye yaklaşmaktan artık vazgeçelim.”Oku” diyen “Akletmezmisiniz” diyen bir dinin mensubu olarak bilime önem vermenin,işleri ehillerine vermenin,uzmanlara kulak vermenin zamanı halen gelmedi mi?