Aşgın Ankara'dan dolu dönmüş

Başkan Aşgın'ı makam aracıyla Taş binadan ayrıldığını görünce, merak edip sordum. Çorum için güzel gelişmeler öğrendim.

30 Haziran 2022 Perşembe 20:18
Aşgın Ankara'dan dolu dönmüş

MUSTAFA DEMİRER

Taş Bina’ya giderken Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın makam aracı hareket ederken gördüm. Merak işte, sordum Ankara’ya gitmiş, gece de tekrar Çorum’a dönmüş.

Ankara ziyaretinin detayları var tabi ki. Öğrendiğime göre; Başkan Aşgın, beraberinde Başkan Yardımcısı Zübeyir Tuncel ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu ziyaret etmiş.

EK KAYNAK İÇİN EK PROTOKOL

Çorum Belediyesi’nin Spor Toto sponsorluğunda başlayan spor yatırımlarının maliyetlerinin artması nedeniyle daha önce sözlü olarak anlaşılan ek kaynaklar için bizzat Bakan Kasapoğlu’nun imzası ile ek protokol ve talimatlandırma gerçekleştirilmiş. Ayrıca ilave spor yatırımlarında mutabakat sağlanmış.

HANGİ YATIRIMA NE KADAR KAYNAK?

Peki hangi yatırıma ne kadar kaynak sağlanmış? İşte o rakamlar:

* Çorum Şehir Stadı yanında 6 dönümlük alanda inşa edilmesi kararlaştırılan ve projesi hazır bulunan 66 kişi yatak kapasiteli Güreş Eğitim Merkezi’nin 10 milyon lira olan ödeneği, 45 milyon liraya yükseltildi.

MASA TENİSİ İÇİN MÜSTAKİL SALONU

* Çorum’a müstakil masa tenisi salonu yapımı için 10 milyon lira kaynak alındı. Masa Tenisi Salonu Güreş Eğitim merkezi yanına inşa edilecek. Masa Tenisi Salonu’nun yapılmasında Çorum’un bu branşta ülke genelinde ilk sıralarda yer alması ve dikkat çeken başarısı gerekçe gösterildi.

* Buhara Kültür Merkezi Buz Pateni Pisti’nin yenilenmesi için 2.5 milyon lira ödenek sağlandı.

* Çorum Valiliği üzerinden yine bakanlık kaynaklarıyla kente 2 açık, bir kapalı tenis kortu yapılacak.

* Spor Lisesi’ne yapılacak spor yatırımlarının Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü üzerinden yapılması için ödenek verildi.
 

Son Güncelleme: 01.07.2022 00:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Oğuzhan Sivri 2022-06-30 23:18:08

Biraz ısmarlama bir haber gibi geldi bana nedense? Gece gitmiş, yol çekmiş, cefa çekmiş. Bizim için çalışıyor. Mesai saatlerinde gitse olmaz mıydı? İlla gece diye belirtmek zorunda mısınız? Böyle haber yaparsanız, elimize masa tenisi raketi verip gönderirler.

Misafir Avatar
zekeriya 2022-07-02 11:19:38 @Oğuzhan Sivri

haber ısmarlama zaten de türkçe de bilmiyorlar, ısmarlama iş de bile anlam kaymaları var. ankaraya gitmiş, gece de TEKRAR dönmüş. gündüz dönüş gece bi daha mı dönmüş, ne demek tekrar dönmek?

Beğenmedim! (0)
Avatar
Batandaş 2022-07-01 08:22:30

Ne güzel sanki emekli maaşları açlık sınırının üstünde yükseltilmiş, enflasyon tek haneli rakama inmiş, yav bırakın artık bu vekilleri başkanı poh pohlama haberlerini

Avatar
süleyman adıgüzel 2022-07-01 09:42:54

birazcık utanın millet pazara gidemiyor beceriksiz yönetim yüzünden soğan 10 lira olmuş başkan buz pateni tenis kortu inşasına milyonlar harcayacak milletle dalga geçmeyin bari halk pazarına bi el atın karaborsacıların elinde kaldık denetim yok

Misafir Avatar
ne edelim yani 2022-07-02 12:18:38 @süleyman adıgüzel

birader ne edelim kültür faaliyetlerinden yoksun mu kalalım ? en azından bedava hizmet den faydalanalım. Ekonomi ile kafayı bozdunuz iyice. düzelmez hemen bunu herkes biliyor. 20 yıldır ye iç yat şimdide biraz cefa çek tabiki. Mustafa bey'i tebrik ediyorum. haber için teşekkürler.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Vatandaş 2022-07-01 06:26:27

Hayırlı olsun. Bir şey yapmak için çaba sarf ediyor başkan. Konut konusunda bayram müjdesi yokmu. Müjdeli haber bekliyoruz başkandan. Çevre yolunda şerit sayısı artırılmalı. Yine çevre yolu şehir içinde kaldı surat düşmelidir.

Avatar
Cengiz Topel 2023-08-02 17:20:34

Cengiz Topel Caddesi Bakırcılar Çarşısı hangi aşamada emmi? Boş yatırımlar ile zaman harcamasan daha iyi olmaz mı? Havanda su dövülmese de Çorum'a vizyon gelse iyi olmaz mı?