Hitit vazosundan esinlendi "Kule" dikiyor

Dap Yapı’nın, eski Hitit vazosundan yola çıkarak tasarladığı Vazo Kule, M.Ö. 1600 yılından izler taşıyor.

04 Nisan 2013 Perşembe 18:32
Hitit vazosundan esinlendi



Hitit dönemine ait İnandık Vazosu'ndan esinlenen DAP yapı, Vazo Kule adını verdiği prestij projesiyle İstanbul’da yeni bir inşaat başlattı.



Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, mimaride çığır açan fikirleri ve konut anlayışında yeniliğin öncüsü DAP Yapı’nın her projesinde, Türkiye için anıt değeri taşıyan, konsept formlara sahip özgün mimarili binalar tasarladığı ifade edildi.



Maltepe
Dragos’ta yükselen Vazo Kule’nin, Hitit medeniyetinin 3 bin yıllık eşsiz mirasını günümüze getirdiği belirtilen haberde Hitit sanatının en önemli objelerinden olan İnandık Vazosu’nun, anıtsal
mimari anlayışıyla modernize edilerek Vazo Kule’de yeniden hayat bulduğu ifade edildi.



İşte Milliyet’te yer alan haber:

Anadolu’dan yükselen uygarlık ışığı, Hititler

M.Ö. 2000 yıllarında Anadolu’ya gelen Hititler, Orta Anadolu’da
Kızılırmak yayı içerisinde kalan Kapadokya adı verilen bölgeye yerleşmişler, M.Ö. 1700 yıllarında ise Hattuşaş başkent olmak üzere bir devlet kurmuşlardır.



İmparatorluk dönemiyle birlikte sınırlar genişlemiş ve Mısırlılar’la sınır sorunu yaşamışlardır. Bu dönemin en önemli olayı, Hititler ile Mısırlılar arasında olan Kadeş Savaşı’dır. Sebebi, her iki devletin de Kuzey
Suriye’yi kendi topraklarına katmak istemesidir. Savaş, M.Ö. 1280'de imzalanan ‘Kadeş Antlaşması’yla sona ermiştir.



Hititlerde
sanat ve mimari

Hititler, şehirlerini büyük
tapınak ve saraylarla süslemiş, surlarla çevirmişlerdir. Ayrıca şehir ve saray kapılarında sfenksler, aslan heykelleri ve resimler görülür. Saray ve tapınak duvarlarında Hitit kabartma sanatının en güzel örneklerini sergilemişlerdir. Hitit mimarisinin en önemli özelliklerinden biri yapıların “anıtsal” oluşudur; bu tür yapılar anıtsal görünümlü kentlerin oluşmasına neden olmuştur.



Vazo Kule’ye ilham veren eşsiz eser, İnandık Vazosu

İnandık Vazosu, Hitit devletinin Hanhana (Çankırı'ya yakın İnandık Köyü) adlı merkezinde bulunan ünlü vazodur. Hitit kültürünü çok iyi yansıtan vazonun dış yüzündeki kabartmalı motifler tek tek incelendiğinde, her bir figürün birbirini tamamlar nitelikte olduğu ve bütün olarak kutsal bir töreni, büyük olasılıkla da dini bir evlilik törenini yansıttığı görülmektedir. İnandık Vazosu, Hititler’in bölgeye yerleşim tarihini ve o döneme ait sosyal yaşantıyı aydınlatması açısından önemli bir buluntudur.



Proje, binlerce yıl öncesinin duygularını yansıtıyor

Vazo Kule’nin Hitit sanatından esinlenerek projelendirilen dış mimarisine uygun iç tasarımı, geçmiş ve geleceği harmanlayarak sunuyor. Modern çizgilerin yanı sıra, Hitit dönemine ait, kabartma ve freskler, burada yaşama ayrıcalığına malik olan seçkin sahiplerine büyülü bir dünyanın kapılarını aralıyor.

 

Lobiden koridorlara, farklı büyüklükteki rezidanslardan diğer a plus yaşam alanlarına değin her yerde seçiciliğin ve kalitenin izlerini görmek mümkün.



Vazo Kule, şehrin merkezinde

Vazo Kule, Fener’den başlayıp
Tuzla’ya kadar devam eden Türkiye’nin en uzun sahil bandı üzerinde yer alıyor. İstanbul’un yeni cazibe merkezi Maltepe Dragos’ta yükselen proje, büyükşehrin tüm imkânlarından fazlasıyla yararlanmanızı, ulaşım kolaylığıyla kent hayatının tüm unsurlarına yeterince temas edebilmenizi sağlıyor. Kadıköy, Bağdat Caddesi, havalimanı, TEM ve E-5 bağlantı yolları, sahil yolu, marina, metro gibi kara, hava, deniz ve raylı ulaşım hatlarına olan yakınlık, Vazo Kule’yle yeni bir yaşama adım atanlara lokasyon avantajını sonuna kadar kullanma fırsatı sunuyor.  

 

A plus
rezidans

Vazo Kule’de 5 yıldızlı otel konforu, lobi, danışmanlık, kat hizmeti, 7/24 özel güvenlik, yürüyüş parkurları, fitness merkezi, Türk hamamı, açılır kapanır 4 mevsim yüzme havuzu, mini
alışveriş merkezi, kafeler, restoranlar, otopark ve özgürlüğe kapı açan helikopter pisti yer alıyor.

400 adet bağımsız bölümden oluşan proje, otel konseptiyle işletilecek 300 adet rezidans ve “bedava ofis” konseptinde satışa çıkacak 100 adet home ofisten oluşuyor.



Otel konseptinde işletilecek

Ortadoğu’nun en büyük oteller zinciri; 12 ülkede, 26 şehirde, 100’e yakın oteliyle yılda 5 milyon konuk ağırlayan Abu Dabi merkezli Rotana’yla güçlerini birleştiren DAP Yapı, projedeki 300 bağımsız rezidansı otel konseptiyle işletecek. Vazo Kule’deki seçkin rezidanslar, dileyenler için a plus yaşam alanına dönüşürken dileyenler için otel işletim sisteminde kiraya verilerek ekstra kazanç fırsatı sunacak. Türkiye’yi yeni bir işletme yaklaşımıyla tanıştıran DAP Yapı, lüks ve konforun zirvesi Vazo Kule’yle yatırımcısına daha fazla gelir sağlayarak yatırımın 8 ila 12 yılda kendini amorti etmesine imkân tanıyor.

Son Güncelleme: 04.04.2013 18:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.