Kapatalım dükkânı gitsin!

Az derdimiz vardı, bunlara bir de sahiplerine yıllardır teslim edilmeyen TOKİ konutları eklendi. Olmuyorsa, kapatalım dükkanı gitsin.

05 Ağustos 2023 Cumartesi 12:16
Kapatalım dükkânı gitsin!

MUSTAFA DEMİRER

Memleketin meselelerini zaman zaman yazıp çiziyoruz. İnancımızda umutsuzluğa yer yok, ama öyle anlar oluyor ki karamsarlık yaşamadığımızı söylersek yalan olur. Elbette iyi, güzel ve doğru işler de oluyor ve herkes gibi seviniyoruz, mutluluğumuzu bu sütunlardan paylaşıyoruz.

DAR GELİRLİNİN DARALDIĞI GÜNLER

Ekonomik dalgalanmaların en çok dar gelirliyi daralttığı bugünlerde sahada sıkça konuşulan mevzulardan birisi kiralık evlerde fiyat artışı ve ev sahibi-kiracı çatışmaları.

BOŞTA 1500 KONUT VAR, AMA…

Ülke geneli ekonomik gelişmelerden kaynaklı olsa gerek Çorum’da da son yıllarda yeni konut yapımı azaldı. Sektörün içindekiler de bu veriyi doğruluyor. Öte yandan TOKİ Başkanlığı’nca Akkent Mahallesi ve Silmkent’te neredeyse bitme aşamasına gelen toplam 1500 yeni daire var.

BUNLARI NEDEN YAPMIYORUZ?

Tamı tamına 1500 konutun hak sahiplerine teslimi için çok az bir çalışma yeterli olacak iken, yıllardır evler teslim edilmiyor. Bu durumda sormadan olmuyor; yahu ev sahibi-kiracı çatışmaları yaşanıyorken, kiralar almış başını gidiyorken, memuriyette tayin dönemi başlamışken, neden biz hazır haldeki 1500 konutu acilen hızlandırıp devreye almıyoruz? Çorum’u, insanları niçin rahatlatmıyoruz.? TOKİ müteahhitleri işlerini bitirmek için neden daha hızlı hareket etmiyor veya inşaatlarını takip etmiyor? Belediye’den maliyetine makine, alt yapı ve malzeme desteği alamazlar mı? Kentin milletvekilleri, valisi, belediye başkanı veya üzerine vazife düşen her kim varsa, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mı, TOKİ Başkanlığı mı muhataplara bu konutların acilen teslimi için bir şeyler yapılması gerektiğini niye anlatmıyor. Anlatılıyorsa niye bir gıdım mesafe alamıyoruz?

SAYIN BAKAN ÇORUM’U NEDEN KIŞA KADAR BEKLETİYORSUNUZ?

Çorum’un iktidar milletvekili Çevre ve Şehircilik Bakanı’nı ziyaret ediyor, sadece altyapı ve çevre düzenlemesi yarım kalan Silmkent TOKI konutlarının bitirilmesini talep ediyor. Sayın Bakan her nedense Kasım ayını işaret ediyor. İyi de ‘750 konutun teslimi için bizi niye kışa kadar bekletiyorsunuz’ diyen çıkmıyor?

TREN, HAVAALANI, HASTANE, KAMPÜS

Çorum’un çevresindeki komşu tüm illere havaalanı yapılmış, demiryolu getirilmiş. İhracat, turizm, gayrı safi milli gelir, sanayi, ticaret, hizmet ve bilumum tüm sektörlerde ciddi bir potansiyele sahip Çorum bunlardan mahrum kalmış. Üzerine bir de soğuk su içmişiz.
Türkiye’de kampüsü olmayan tek üniversite bizmişiz. Yazıp çizmekten klavye tuşları eskidi. Biz hala daha dillendirmeye devam ediyoruz ama bunu da sineye çekiyoruz.

Hemen yanı başımızdaki tüm illerin kent merkezlerinde en az iki, bazılarında üç hastane olmasına rağmen biz tek hastaneye mecbur edilmişiz. Yoğunluktan doktor, sağlık personeli, hastalar mağdur. İkinci bir devlet hastanesini kurmayı bile becerememişiz. Buna da razı değiliz, isyanlardayız…

Az derdimiz var gibi bir de buna şimdi TOKİ kısır döngüsü eklendi. Piyasada kiradan kurtulmak için bunalan yüzlerce insana zaten bitme aşamasına gelmiş TOKİ konutlarını hızlandırarak teslim edilmesini sağlayacak özgül ağırlığımız da mı kalmadı? Biz bu kadar mı aciziz ya hu?

Öyleyse kapatalım dükkânı gitsin…
 

Son Güncelleme: 05.08.2023 18:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru söyleyen 2023-08-05 12:27:21

Mustafa bey, sizi tebrik ediyorum. Çorumlu vekillerden daha çok çoruma sahip çıkıyorsunuz. Bir rektör atamasını bile beceremeyen yöneticilerden bir şey beklemek en büyük hatadır. Peygamberimiz ne demiş, layık olduğunuz gibi yönetilirsiniz diyor. Sağlıcakla kalın.

Avatar
Yine de sağol 2023-08-05 13:58:01

Mstafa Bey yine de sağol en azından iktidarın grmezden geldiği sıkıntıları zaman zaman da olsa dile getiriyorsn ama biz emekli olarak bu iktidardan umudu kestik bundan sonra iktidarın bu sorunları kendine dert edeceğini dşünmyorum hele yerel seçimleride kazanırsa inanın bugünleri arayacağız.

Avatar
Çorumsuz 2023-08-05 13:34:03

Habercim'i eleştiririm yer yer ama medyada da bir bu adam saydırabiliyor. Doğruya doğru. Bir ekleme yapayım Mustafa Bey, demiryolu, havalimanı demişsiniz de bırakın onları geçen Aralık tam olarak 'BİTECEK' çevre yolu üst geçidi hala inşaat... Üstelik bu esnada da ışıklandırma o kadar rezalet ki hiç olmamasından daha kötü oldu dedirtiyor insana bu yapı için...

Avatar
Hakikat 2023-08-05 13:23:09

Allah razı olsun.Teşekkür ediyorum.Hislerimize tercuman oluyorsunuz.Çorum bürokratlarımızdan hiç ümidim yok
Mevla sorar birgün inşaAllah mahkeme-i kübraya havale

Avatar
Hasan 2023-08-05 14:44:36

Demirer kitabın ortasından konuşmuş,aklıma Vahit vekil geldi,Çorum un vekilleri 20 yıl Resin gölgesinde yatmışlar.Yeni dönem için hadi gayret..

Avatar
Çorumlu 2023-08-05 12:56:10

Sn mustafa bey corumu ilçe yapip yozgata baglayalim yüreğine sağlık cook guzel haber yazi anlayana saygilar

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-08-05 14:52:38

Herkes hak ettiğini yaşar. Bizler, ÇORUM'lular olarak takım tutar gibi parti tutmaya devam edersek kaybeden her zaman Çorum ve Çorum'lular

Avatar
Gören göz 2023-08-05 13:14:12

Doğru İskilip ÇORUM arası yıllarca bekliyor 4 hafta oldu heralde 4 ay daha süder inşaat İskilip kale restorasyonu DURDU O KADAR EV YIKILDI.
TOSYA İskilip yolu 22 yıldın bekliyor
ÇANKIRI İSKİLİP yolu asfalt ağlıyor yeni teslim değilmi burası ama DÜZELİRSE NE MUTLU AMA ÇOK ZOR