Okurdan Başkan’a mektup

Kabir ziyaretine giden bir okurumuz Ulu Mezar’da gördüğü bazı noksanları yazıya döküp göndermiş, ilgililere yaptığı müracaatlardan müspet...

30 Eylül 2013 Pazartesi 18:49
 Okurdan Başkan’a mektup

Kabir ziyaretine giden bir okurumuz Ulu Mezar’da gördüğü bazı noksanları yazıya döküp göndermiş, ilgililere yaptığı müracaatlardan müspet bir sonuç alamayınca Belediye Başkanı’ndan beklentilerini sıralamış.

İşte okur mektubu;

Yaklaşık 3 yıldır mezarlığa sıkça gidenlerdenim. Sayın Başkan göreve başladığında Ulu Mezarlık’ın Hıdırlık’a yakın köşesinde mezarlığa giriş kapısı tadilatı başlatıldı. Bir kaç ay evvelinde nihayet kapı tamamlanıp üzerine kilit vuruldu. Otopark alanı olarak düşünülen yer de belediyenin dozer parkı oldu. Önü ve arkası ise, hâlâ çöplük gibi.

Kapıyı neden kilitlediklerini sorduğumda mezarlıklar müdürü ‘mezarları tinercilerden koruyoruz!’ cevabını vermişti.

Ben kurallara uyan bir insanım, ancak arabamla ziyarete geldiğimde öteden beri kapı olarak kullanılan yerin yakınlarına park edemiyorum. Zira park alanı olmadığı için yol boyu park etmek gerekiyor. Bölge esnafı bu alanı sahiplendiği için de park edilecek yer bulunmuyor. Bu nedenle içime sinmese de inşaat alanı gibi duran yeni kapının yanı daha cazip geliyor. Bu alandaki sürgülü kapının üstünden atlayıp geçiyordum. Ancak günün birinde belediye yetkilileri -bu kapının üstünden atlayıp geçenleri cezalandıralım- diye kapının üzerine mızraklı demir eklemişler. Atlamak isteyenlerin bir yerlerine batsın diye…

Mezarlıkta güya tek tip mezar uygulaması başlatıldı. Takdir ediyorum, ancak mezarlarını yaptıran vatandaşların mezarlarının önceden var olan taşları şu anda mezarlar arasında geçilmez setler oluşturmaya başladı. (Resimlerde görüldüğü gibi.)

Bugüne kadar sabırla bekledik, Sayın Başkan bir vesile ile mezarlığa gelir de görüntüden rahatsız olup düzeltilmesi talimatını verir diye. Ne yazık ki o, kavşaklara süs havuzu yapmakla meşgul…

Bir arkadaşımın cenazesi için Sivas’a gittim. Babası Sivas şehir mezarlığına defin edildi. Kapıları açık, yolları temiz, mezarlarına belediye tarafından gül dikilmiş ve bakımı da belediye tarafından yapılan bir mezarlık gördüm, imrendim.

Başkanımızdan rica ediyorum; biz ölülerimizi Allah’a emanet ettik. Bıraksın bizim mezarlarımızı kilitle korumayı, bize mezarlığımıza ulaşmayı kolaylaştırsın.  Park havasında bir mezarlık ziyareti gerçekleştirmemizi sağlasın, bunu yaparken oradaki esnafı da, araçlarımızla rahatsız etmeyelim.

Mezarlık kapılarına kilit değil, otopark alanı, yürünecek yollar, gül ve fidanlar istiyoruz...





Son Güncelleme: 30.09.2013 19:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
haklısınız 2013-09-30 20:00:00

başkan mezarlıktan oy alamayacağını bildiği için oraya hizmet götürmüyor..akıllı siyasetci..