Salim Altunay’a vefa

Geçtiğimiz aylarda acı bir trafik kazasıyla aramızdan ayrılan İHL Müdürü merhum Salim Altunay'ın fotoğrafını taşıyan afişte, 'Rahmetle Yâd Ediyoruz' yazıldı.

30 Haziran 2013 Pazar 17:07
 Salim Altunay’a vefa


Bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşayan davetliler, aynı zamanda Altunay'ın yokluğunu ve acısını kalplerinde taşıdı. Konuşmacıların sık sık rahmetle anar sözlerle yâd ettiği Salim Altunay'ın oğlu Bekir Altun'ya verilen plaket, vefalı bir hareket olarak değerlendirdi.

Merhum Salim Altunay'ın oğlu Bekir Altunay, babası için düzenlenen plaketi, Milletvekili Murat Yıldırım'ın elinden aldı.

18, buluşma çalışmasının önemli bir bölümünde, platform üyeleri ile planlama ve çalışma yapan Salim Altunay'ın ömrü, buluşmaya kifayet etmese de, sevenleri tarafından unutulmadı.

Hasret giderdiler

İHL Mezun ve Mensupları Platformu Dönem Başkanı Halit Yıldırım da , İmam Hatip Okulları'nın Suffe mektepleri olduğunu, bu okullardan mezun olanların e bu okulun mensuplarının da gönül erleri olduğunu söyledi.

18. İHL Mezun ve Mensupları Buluşması programında açılış konuşması yapan Halit Yıldırım, düzenlenen programdaki amacın, birlik ve beraberlikleri kuvvetlendiren sılayı rahim olduğunu, sevginin nesli olarak yetişen insanların hasret gidermelerine zemin hazırlamak olduğunu söyledi.

"Gönlümüzde bu aleme yetecek kadar sevgimiz vardır." diyerek sözlerini sürdüren Yıldırım, vefat ederek rahmete kavuşan öğretmen, idareci ve öğretmenleri ismen anarak, ruhlarına Fatiha hediye edilmesini istedi.

Halit Yıldırım, şöyle konuştu, "Bizler gönül erleriyiz. Bu mekan Hazreti Peygamber'den tevarüs eden Suffe mektepleridir. Bizler başta Fahri Kainat Efendimiz'in, O'nun ehli beytinin, ashabının, hulefasının, İmam Azamlar'ın, İmamı Gazaliler'in, Buhariler'in, İmamı Rabbaniler'in, Ahmet Yeseviler'in, Şahı Nakşibendiler'in, Abdulkadir Geylaniler'in, Mevlanalar'ın, Yunuslar'ın, Hacı Bektaşı Veliler'in, Ahi Evranlar'ın, Bediuzzamanlar'ın, Mehmet Akifler'in, Necip Fazıllar'ın manevi rahle-i tedrislerinde, ilim, irfan, edep tahsil eden nesiliz."







Son Güncelleme: 30.06.2013 17:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.