Toplu sözleşme mücadelesi

4/C’lilerin kadroya geçirilmemesiyle ilgili basın açıklaması yapan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, “Toplu sözleşmede bu yıl kazanım yılı olacak.” dedi.

28 Haziran 2013 Cuma 11:13
 Toplu sözleşme mücadelesi

Memur-Sen olarak başta 4/B ve 4/C’lilerin kadroya geçirilmesi için bu güne kadar her türlü platformda bu talepleri dile getirdiklerini ifade eden Saatçi, “Bu doğrultuda Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan Salı günü Grup toplantısında 4/B’lilerin kadroya geçirileceği müjdesini verdi. Hükümetin bu müjdesini Memur-Sen ailesi olarak kadroya geçiş sürecine yönelik yeni bir başlangıç kabul ettiğimizi, yapılacak yeni düzenlemelerle 4/C statüsündeki geçici personel ile çeşitli bakanlık ve kurumlarda farklı mevzuat hükümlerine göre sözleşmeli personel statüsünde çalışan kamu görevlilerinin de kadroya geçirilmesine ilişkin hükümlere yer verilmesi gerektiğini ve bu gerekliliğin konuya ilişkin tasarının TBMM’ne sevki aşamasında karşılanmasını talep etmiştik.” diye konuştu.

Konuyla ilgili Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’le bir görüşme gerçekleştirdiğini açıklayan Saatçi, şöyle devam etti; “Memur-Sen Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu, Faruk Çelik ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bir araya gelerek önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası bir açıklama yapan Genel Başkan Gündoğdu, 657’ye tabii 4/B’lilerin, 4924 ve 5393 sayılı kanunlar çerçevesinde çalışan bütün sözleşmeliler başta olmak üzere 96 bin 500 sözleşmelinin kadroya geçirilmesini olumlu bulduklarını dile getirdi. Görüşmede başta TRT ve Gençlik Spor Bakanlığı (Spor Uzmanı ve Antrenörler) olmak üzere bakanlık/ kurum/ kuruluşların teşkilat kanununa göre istihdam edilen sözleşmeli personelin (Kurumsal sözleşmeli Personel) istemeleri halinde kadroya geçmelerine imkan sağlayacak bir hükmün kadroya geçiş düzenlemesinde yer alması hususunda mutabakat sağlandığını belirten Gündoğdu,  konfederasyonumuzun 4/C’li sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusundaki taleplerini Bakan Çelik’e bir kez daha iletti.

Başta 4/C’liler olmak üzere 2 milyon 600 bin kamu görevlisinin mali, sosyal ve özlük haklarıyla ilgili sorunlarını Memur-Sen olarak Toplu Sözleşme Masasına taşıyacağız. Bu yılki toplu sözleşmelerde kamu görevlileri lehine önemli kazanımlar üretmek en büyük hedefimiz olacaktır.”





Son Güncelleme: 28.06.2013 11:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.