İlk kez CHP’yi eleştirdi

MHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, CHP’yi eleştirdi.

27 Mart 2019 Çarşamba 21:49
İlk kez CHP’yi eleştirdi

MHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, CHP’yi eleştirdi. Şahin, CHP Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç'ın proje toplantısının projieden daha çok insan hakları evrensel beyannamesi benzeri temennilerden ibaret olduğunu savundu. 

Sosyal medyadan yayın yapan Çorum Gündemi’ne canlı yayın konuğu olan MHP adayı Kenan Şahin, Çorum’a dair projeleri hakkında detay bilgiler verirken, CHP’yi ve Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç’ı eleştirdi. Şahin, Çorum Belediyesi’nin başındaki isimlerin genel borçla ilgili açıklama yapmamasına da tepki gösterdi.

Adaylığı süresince ağırlıklı olarak ittifak ortağı AK Parti’nin adayı Halil İbrahim Aşgın ve iktidar partisinin yerel aktörlerine yüklenen Şahin, bu akşam konuk olduğu yayında CHP’yi eleştirdi.

Şahin, CHP Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç'ın proje toplantısının projieden daha çok insan hakları evrensel beyannamesi benzeri temennilerden ibaret olduğunu savunarak, şöyle dedi; “CHP sessiz, sedasız siyaset götürüyor. Etliye sütlüye karışmadan, kimseyi eleştirmeden gidiyor. Özgür Kılıç’ın, CHP’nin sessizliğinin sebebi şudur: Bunlar bir saat birbirlerini eleştiriyorsa birbirlerinin suç ortağıdır. Belediye’nin yanlışlarında kişiye özel imar, belediye imkanlarının birilerine rant olarak sunulması hususunda kaç tane belediye meclis kararını mahkemeye götürdünüz? Bir çok şeyi beraber ortaklaşa yaptınız. Ya çekimser kaldınız ya kabul oyu verdiniz. Birisi yaptı, öbürü sustu, ama biz bu kirli siyasetin içinde olmadık. CHP’yi niye eleştirmiyorsun diyenlere söylüyorum. 25 yıldır belediyeciliği eline alamamış bir CHP’yi ne kadar eleştirebilirim.? Yol yapmadınız, kişiye özel imar mı yaptınız? diyeceğim. CHP suç ortaklığı yaptı. O yüzden AK Parti’yi eleştiremiyor.

Halil İbrahim Aşgın Bey’in bir basın açıklaması var mıdır CHP ile ilgili. Kenan Bey sen CHP’yi eleştir, biz sessiz kalalım. Veya sen AK Parti’yi eleştir, CHP sessiz kalsın. Böyle bir şey yok. Kayıkçı dövüşü yapıyorlar, yanlış yapıyorlar. AK partili arkadaşlara söylüyorum, CHP’yi ben eleştiriyorum, sizin adayınız ne kadar eleştiriyor ona bakın.”

BELEDİYE BORÇLARI

MHP adayı Kenan Şahin, Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi’nden bahsederken belediye borçları gündeme geldi. Şahin, “Hayatımın projesi. Beni eleştirenler projeyi rafa kaldıracaklarına, ya da Kentpark, stadyum yapacaklarına bu projeyi hayata geçirselerdi. Demek ki göze hitap etmek istediler, ulaşım sorununu çözmek gibi bir dertleri yokmuş. Biz bu projeyi, hafif raylı sistemi, teleferik projesini gündemimize aldık. Maliyet soruluyor ama belediyenin mali durumu ile ilgili net bir bilgi yok. Eski başkan Muzaffer Külcü 125 milyon lira borç açıkladı. Ama aradan bir hayli zaman geçti. Yarım kalan bazı işler bitme aşamasına geldi. Çorum Belediyesi yönetiminden net borçla ilgili bir açıklama hâlâ yok, bundan sonra da yapılacağını sanmıyorum. Belediye devir alındığında belki icra gelecek. Net bir bilgimiz olmadığından bilemiyoruz.”

Şahin, AK Parti’nin seçim kazanma ihtimali olmadığını, MHP’ye yoğun teveccüh olduğunu iddia ederek, “Biz gönülleri kazandık, inşallah seçimleri de kazanacağız. Biz kazanamazsak CHP kazanacak.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 27.03.2019 22:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Oğuz Ata 2019-03-29 07:55:51

Bakıyorum Türkiye den ayrı bir yerdemiyiz Çorum Türkiye de değil ya da yukarıda İki reis Çorum da siz tepişin hdp hedefine ulaşsın talimatı mı verdi(!) Şükür yanılmışım son düzlükte Kenan başkan benim algı ayarlarımı düzeltti. Mesajı aldım reis.