İsrail mallarını boykottaki sır

Hüdayi Nabit okuru yine ters köşe yapıyor

13 Ağustos 2014 Çarşamba 11:21
İsrail mallarını boykottaki sır

 

Habercim19 Yazarı Hüdayi Nabit, İsrail’in Gazze katliamını yoğunlaştırdığı bugünlerde Müslümanların dikkatini çekeceğini düşündüğümüz bir yazı hazırladı.

Nabit, yazısında İsrail’in acımasız zulümlerine karşı gündeme getirilen ‘boykot’ kelimesinin derinliğine inerken, hicivli bir dil ve üslupla Müslümanları uyarıyor.

İşte o yazının bir bölümü:


CHARLES CUNNİGHAM
BOYCOTT BİZİM TEYZEMİZ Mİ OLUR?

Yapıp ettiğine katlanmanın gerçekten güç olduğu İsrail diye bir belası var dünyanın. İsrail, dünyayı parmaklarında çevirmeye alışmış bir devlet. Sadece yanı başındaki Filistinlilere değil, dünyanın öte başındakilere bile musallat olmayı seciyesi haline getirmiş yabani bir devlet. İsrail’in bundan sonra yapacakları, bu güne kadar yaptıklarından daha temiz olmayacak.


İsrail devletinin, Filistin topraklarında ve Filistinlilere çevirdiği herzeler aslında sadece aysberg. Yani buz dağının görünen yüzü… Dünyanın dört köşesinde, biçimsiz bir edayla elini kolunu sallaya sallaya at koşturan İsrail, kendisine duyumsadığımız öfkeyi bile kontrol eder hale geldi. Yani biz Türklerin, yapıp ettikleri yüzünden İsrail’e bilediğimiz dişin biley taşı bile made in İsrail.


Kime nasıl mukavemet edeceğimizin haritasını ceylan derisine çizip, bizi ayartan ve elimize tutuşturan o fitneci devlet, bizim sandığımız kadar yavan, safi zalim bir akılla yürütülmüyor. Önce 21. yüzyılı ele geçiren İsrail, şimdi benliğimizde ve itikadımızın üzerinde yaptığı arkeolojik kazıyı öfkemizin ve merhametimizin üzerinde yapıyor. Biz Türkiyeli Müslümanlar ise tarihi eserlerimiz ortaya çıkacak heyecanıyla avutup duruyoruz kendimizi. Oysa benliğimizde yapılan kazıda ortaya çıkan işe yarar ve göz alıcı şeyler bir İsraillinin vitrinini süslemeye yarıyor. Arta kalan çer çöpü ise bize kuzgun diye yutturuyorlar.

 

Nasıl mı? Bunun en bariz örneğini, yaklaşık 20 yıldır elimizde dolaştırdığımız boykot listesinde görüyoruz mesela… İsrail’in bulunduğu coğrafyada tozu dumana katmasına gösterdiğimiz tepkilerden biri de ne garip ki bir İsrail ısıtması olan boykot etme (yapma) tepkisi.

 

İşte bütün sır burada gizli."



Yazının tamamı için TIKLAYINIZ;
www.habercim19.com/charles-cunnigham-boycott-bizim-teyzemiz-mi-olur-makale,150.html



Son Güncelleme: 13.08.2014 13:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.