MHP’nin Çorum önergesi reddedildi

MHP Samsun Milletvekili Grup Başkan Vekili Erhan Usta'nın Çorum önergesi reddedildi

21 Şubat 2018 Çarşamba 16:23
MHP’nin Çorum önergesi reddedildi

MHP Grup Başkan Vekili Samsun Milletvekili Erhan Usta Çorum ekonomisi ve sanayisi üzerine konuştu.

Çorum sanayisi ve ekonomisinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ile havaalanı ve demiryoluna dair alt yapı eksikliklerini gündeme getirerek Çorumlu’nun takdirini toplayan Erhan Usta, bugün saat 15.00’de TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı.

USLU CEVAP VERDİ

MHP’nin soru önergesine hükümet adına AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu cevap verdi.

Uslu, yaptığı konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada özetle şöyle dedi; “Çorum Demiryolu Etüt Proje, Mühendislik ve Danışmanlık hizmeti için Toplamda yaklaşık 20 Milyon TL (Trilyon) yatırım yapılmaktadır.

Demiryolu Uygulama Proje, Mühendislik ve Danışmalık Hizmeti alım işi ihaleleri 3 Kesim olarak 2015 ve 2016 yıllarında yapılmış, etaplar halinde çalışmalar devam etmektedir. Yük ve yolcu taşımacılığı yapacak Kırıkkale -Çorum -Samsun Demiryolumuzun avan proje ve fizibilite etüt çalışmaları 10 Haziran 2013 tarihinde tamamlanmıştır.

Merzifon Havaalanına yol yapım çalışmaları devam etmekte olup, 7 Km olarak planlanan yolun 6,5 Km’sinin toprak işleri ve sanat yapıları tamamlanmış, Arazi Toplulaştırma çalışmaları devam eden 500 metrelik kısmının işlemlerinin bitmesi ile yıl sonuna kadar yapımı tamamlanacaktır.

Merzifon Havaalanı Uçuş saatleri her zaman takibimizde olan bir konu, sanayicilerimizin havayolunu daha verimli kullanmaları için çalışmalarımızı sürdürdük, günde iki sefer düzenlemektedir.

Çorum OSB İlave alanın Altyapı İnşaatları 2013 yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca programa alınarak kredilendirilmiş 20 Milyon TL’ye altyapı (yol, su, kanalizasyon, yağmursuyu, elektrik, doğalgaz) tamamlanmıştır.

Çorum OSB’nin bölgesi bitişi ve doğusunda bulunan yaklaşık 215 hektarlık alanın yer seçimi, imar planı onaylanarak 3 Şubat 2012 tarihinde bedelsiz devri tarafımızca sağlanmıştır.

Çorum OSB 765.000 m2 Kapalı Alanda üretim faaliyeti yapmaktadır. 2017 yılında Bölgemiz Sanayicileri yaklaşık 105 Milyon Dolar ihracat, 157 Milyon Dolar ithalat yapmıştır.

ÇOS Bölgemizde makine,ziraat aletleri, gıda,plastik ve elektro plastik ürünler, medikal ürünler,orman ürünleri,kimya sanayi, mermer,ısı yalıtım, prefabrik yapı elemanları,döküm,oto yan sanayi ve karoser-damper imalatı, tekstil,mobilya ve metal sanayi gibi tesisler yer almaktadır.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Organize sanayi bölgelerinin altyapı çalışmaları ve Turizm altyapısı için Çorum'a 28 Milyar TL hibe veriyor. Başvurular 26 Mart tarihinde sona erecek."

MHP’li Usta’nın Çorum ekonomisi ve sanayisi üzerine verdiği önerge reddedildi.

AYRINTILAR BİRAZDAN

Son Güncelleme: 21.02.2018 20:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2018-02-21 20:33:51

Niye reddettiler . Çözümde yok araştırmada

Avatar
mert 2018-02-22 16:43:21

O senin osb 3. etap dediğin yer kaç kişiye peşkeş cekildi sen ondsn bahset, atık su giderleri dolgu bolumleri tamamen fiyasko ihaleyi verdiğiniz firma taşeronun odemesini yapmıyor. hızlıtren etüt çalısmaları 2013 bitti diyorsun oysa yeni başlandı ne zaman biter beli değil. vekili olduğun ilden haberin bile yok.