Yıkılasın İsrail! Enkazını göreyim...

Hitit Üniversitesi öğrencileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına protesto etmek için yürüdü.

07 Mayıs 2024 Salı 14:47
Yıkılasın İsrail! Enkazını göreyim...

İsrail'in başta Gazze olmak üzere Filistin topraklarındaki soykırım, katliam ve vahşetine karşı başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere dünya üniversitelerinde başlayan tepkisel eylemler dünya geneline yayılıyor.

Hitit Üniversitesi öğrencileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına protesto etmek için yürüdü.

Kuzey Kampüsü’nde bir araya gelen öğrenciler “Direnişe selam boykota devam”, “Nehirden denize özgür Filistin”, “Çorum'dan Filistin’e, direnişe bin selam”, “Katil İsrail Filistin’den defol” sloganlarıyla Gazze’deki soykırıma tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Hitit Üniversitesi öğrencisi Zeynep Sabiha Altan, egemen güçlere ve uluslararası örgütlere elindeki siyasi, askeri ve ekonomik gücü kullanarak sessizlik baskısı yapan sözde İsrail devletinin artık mızrağın çuvala sığmadığının farkına varması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşınan İsrail barbarlığının dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan dinleri, renkleri, ırkları ve dilleri birbirinden farklı olan ancak vicdanı Gazze’deki çocuklar ve kadınlar için atan yürekli insanlar tarafından protesto edilmeye başlandığını hatırlatan Altan, “Özellikle geçtiğimiz hafta New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde öğrenciler ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail karşıtı gösteriler dünya genelinde onurlu duruşun 'başkaldırı' fitilini ateşlemiştir. ABD genelinde onlarca kampüse yayılan bu insani duruşu dersleri iptal ettirmek, disiplin soruşturmasına sevk etmek hatta tutuklanmak pahasına sergileyen, eylemlere katılan, sesini yükselten tüm kardeşlerimize AK Parti gençlik kolları olarak yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

Yürüyüşe Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, AK Parti Çorum İl Başkanı Murat Günay, CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Son Güncelleme: 07.05.2024 18:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Lavaşcı 2024-05-07 14:51:42

Çorum organizede lavaş fabrikalarıdan tır tır lavaş yetiştiriliyor israil'e yayınlayın rica ediyorum

Avatar
Reis kızar 2024-05-08 10:13:37

israile herşeyi göndersin siz israile bağırıp durun. 3 maymunu oynayın. Yazık Flistinli kardeşlerimize...

Avatar
İsmail 2024-05-09 18:04:27

Önce sunu belirteyim akp iktidar olduğundan beri akp oy vermedim o yönden gönlüm rahat bugünkü ekonomik duruma oy katkisinda bulunmadım Anadolu'da Bi laf vardır bekara karı boşamak kolaydır bundan yazmak kolay askeri malzeme hariç ihracat devam etmeli onu üreten fabrika kimin olursa olsun bizim bu kadar cari açıkta gelen döviz bizim çalışan işçiler ihracat yasağından işsiz kalırsa kim iş bulacak sanki biz satmazsak İsrail aç kalacak bizden almazsa avrupadan alir