Şimdi de leblebinin helvası gündemde

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in İstanbul ziyaretinde gündeme gelen bir diğer konu leblebi helvası oldu

16 Mart 2022 Çarşamba 00:09

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in İstanbul ziyareti iki ülke ilişkilerinden çok gündeme oturan bir diğer konu da leblebi helvası oldu. Miçotakis'e ikram edilen saray tatlısı, Yunan heyet tarafından da çok beğenildi. Atina'nın gündemi bir anda leblebi helvası oldu. Sosyal medyada Yunan heyetinin çok beğendiği helvanın tarifi aranırken, Yunan televizyonunda da tatlının tarifi verildi.

Leblebi helvası dolaylı olarak Çorum Leblebisi’ni de gündeme taşıdı. Yaygın medyada leblebi helvasından yola çıkılarak Çorum Leblebisi konu edildi. AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu da, leblebi ile ilgili mikrofon uzatılan ilk isim oldu. Kendisine mikrofon uzatılan Kavuncu, ATV Ana Haber'de Çorum Leblebisi hakkında konuştu.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise ATV Haber'in yayınını paylaşarak, "Bin derde şifa Çorum Leblebisi'nden mamül leblebi helvası.." ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 16.03.2022 01:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2022-03-16 01:12:29

Ha şöyle birazda güzel şeyler duyalım. Emeği geçen tüm ÇORUM LULARA gönülden tşk ler.

Avatar
1919 2022-03-17 14:39:22

İyi güzel de, elimizden bir leblebiyi almadıkları kaldı. TÜRKİYE de nereye giderseniz gidin ÇORUM LEBLEBİSİ derler. Çorumun elinden HAVAALANI'NI,DEMİRYOLUNU POLİS MESLEK OKULUNU, ŞEHİR HASTANESİNİ VB. elimizden aldılar, Çevre ŞEHİR 'lere verdiler. ÇORUM TÜRKİYE'm de ihracat da Şampiyonlar liginde, Tarım da yine öyle, Turizm de müthiş potansiyeli var. Ancak ÇORUM TÜRKİYEM'DE HER ZAMAN ÜVEY EVLAT. ÇORUM HER ZAMAN CEZALI ŞEHİR. 20 SENEDİR ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORLAR. UYUMAYA DEVAM ÇORUM. ANLAYANA.....

Avatar
GÖREN GÖZ 2022-03-18 09:13:43

LEBLEBİNİN KİLOSU 45 TL BİZE HAYAL TABİİKİ MİLLET VEKİLLERİ YER ARTIK.....