Aytun Çıray İskilipliler’den özür dilemiş

Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner, İskilipliler ile ilgili paylaşımı nedeniyle İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın özür dileğini duyurdu.

03 Kasım 2021 Çarşamba 20:54
Aytun Çıray İskilipliler’den özür dilemiş

Çorum’un Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından İskilip ile ilgili bir paylaşımda bulunan İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray’ın ilçe halkına özür dileklerini ilettiğini aktardı.

Cumhuriyet Gazetesi’nin  Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı hedef alarak yaptığı ‘Yine unuttu! Diyanet’in 29 Ekim’inde Atatürk yok’ başlıklı haberini paylaşıp, ‘Bu arkadaş nereli? İskilipli mi?’ tweetini atan İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray, ilçede yayın yapan iki ayrı gazeteciden gelen tepkiler üzerine sözlerini tevil etti. Çıray  “İskilipliler saygıdeğer kardeşlerimizdir” diyerek, birilerinin İskiliplileri kışkırttığını öne sürdü.

Çıray’ın paylaşımına MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, MHP İskilip İlçe Başkanı Ali Alıcı, Atıf Der Başkanı Mustafa Lek, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı yazılı açıklama yaparak karşılık verdi.

Gelişmeler üzerine tartışmaların odağındaki isim İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray, partisinin Ankara İl Başkan Yardımcısı Uğur Türkmen aracılığı ile İskilip Gündem’e açıklama yaptı. Son olarak İskilip Belediye Meclisi İskilip’i hedef alan sözleri nedeniyle oy birliği ile Aytun Çıray’ı kınadı.

TARTIŞMALARA SON NOKTAYI ŞAHİNER KOYDU

Tartışmalara son noktayı Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner koydu. Şahiner, İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray’ı TBMM’de ziyaret ettiği bilgisini paylaşarak, “Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklaması yanlış anlaşılan İzmir Milletvekilimiz Sayın Aytun Çıray’a hemşerilerimin sitem ve üzüntülerini iletip İskilip'te vatansever birçok dostumun olduğunu söyledim. Açıklamasından dolayı İskilipli hemşehrilerimden özür dileyerek üzüntülerini dile getiren Sayın Vekilimiz niyet ve düşüncelerini samimi bir şekilde ifade ederek, İskilip ve Çorumlu hemşehrilerime selam ve muhabbetlerini ilettiler.”ifadelerine yer verdi.

‘BU DÜŞÜNCELERİMİ ALİ SÜLÜK BEYE İLETTİM’

Milletvekili Aytun Çıray da, Şahiner’in ziyaretine ilişkin paylaşımında, "Sungurlu Belediye Başkanımız  Abdülkadir Şehiner Bey ziyaretime geldi ve İskilip halkının twitim nedeni ile bana sitemlerini iletti. Ben de kendisine, asla saygıdeğer İskilipliler'i üzmek gibi bir niyetim olmayacağını ifade ettim. Bu düşüncelerimizi Ali Sülük beye de iletmiştim." dedi.


 

Son Güncelleme: 03.11.2021 21:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İLHAN 2021-11-04 11:55:53

MAKAM MERTEBE İLE ADAM OLUNSA İDİ O MAKAMA HERHANGİ BİR YARATIĞI OTURTSAN ADAM SAYILIRDI,İÇLERİNDEKİ KİN VE NEFRET OLUR OLMAZ YERDE KUSAN HAZIMSIZLAR.BİRDE BU KAFA İLE YÖNETİME TALİPLER....

Avatar
Alp 2021-11-03 21:32:31

Adamın sözünde İskiliplilere bir şey dediği yok aynı haberi taraflı olarak yazıp duruyorsun habercim19

Avatar
Hitit19 2021-11-05 12:29:09

Siyasette dil sürçmeleri her zaman olmuştur özür de dilemiş zaten.